Fort opp - sakte ned

(Foto: Trond Sandnes)

Foto: Trond Sandnes

Føler du at strømprisen går fort opp og sakte ned? Nå er det vitenskapelig dokumentert at det er slik.

Strømleverandørene sørger nemlig for at prisen stiger raskt, men at den faller sakte. Noe boligeierne neppe opplever som en stor overraskelse,

Ifølge nyhetsbyrået ANB er dette nå vitenskapelig dokumentert:

Når prisen på kraftbørsen stiger, er strømleverandørene raske til å se sette opp prisen til kunder med varierende strømpris. De er ikke like raske til å sette den ned igjen. Og det er de største leverandørene som skal være verstingene.

Doktoravhandling

Det hele baserer seg på konklusjonen i ei doktoravhandling fra Faisal Mirza ved Handelshøgskolen, Universitetet for miljø- og biovitenskap, skriver Forskning.no.

Mirza har blant annet sett nærmere på hvordan prisendringer på kraftbørsen nordpool påvirker prisen som forbrukerne må betale for strømmen.

– Når prisen på kraftbørsen går opp, er leverandørene raske til å øke prisen. Når prisen går ned, blir den ikke senket like fort, sier Mirza til Forskning.no.

(Folkebladet.no)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her

Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet: