Rune René Kristiansen"/>

Tips Folkebladet

  • SMS/MMS til 2399 med kodeord FB TIPS
  • Epost: tips@folkebladet.no
  • Telefon: Tips Folkebladet 24 timer i døgnet på 77 85 20 20
  • Folkebladet honorerer tips med Flax-lodd

Første Lego League-vinnere fra Finnsnes

(Foto: Preben Olsen)

Foto: Preben Olsen

Det ble hjemmeseier til Finnsnes da regionens første First Lego League ble arrangert i Silsandhallen lørdag.

"Fiba-gjengen" fra Finnsnes barneskole ble lørdagens store vinnere med mest poeng sammenlagt, og går videre til den skandinaviske turneringen like utenfor Stockholm. I tillegg fikk de utdelt en sjekk på 10.000 kroner fra Fokus bank for sin innsats.

23 lag fra grunntrinnet i Midt Troms og Tromsø har brukt de siste åtte ukene på å bygge og programmere hver sin robot laget av lego, og lørdag var Silsandhallen stappfull av konkurrerende legoentusiaster.

Sørreisagjengen i "Team Tellus" fikk tøff motstand fra Tromsøs "Arctic Riders", men vant til slutt en knapp seier i delkonkurransen robotturnering.

- Det gikk bra med oss. Vi har jobbet mye i skoletida. Det har vært kjempeartig, vi vil gjerne være med igjen til neste år, forteller, Jonas Møller og Stein Edvard Schøninng til Folkebladet etter seieren.

Les mer om First Lego League i Folkebladets papirutgave mandag.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt for kommentarer mellom midnatt og kl. 06:00). Du må bruke din Facebook-innlogging for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.
Varsle om upassende innlegg her
Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet: