SJØVEGAN: - At vi får Salaks med oss på eiersida vil gi oss den finansielle styrken vi trenger for å føre Garsnes videre, sier gründer Andreas Utstøl.

Utstøl var den som etablerte reiselivsbedriften for ni år siden. Etter hvert fikk han med seg Bjørnar Rørstrand på eiersida. Nå kommer Salaks inn som en tredje eier.

- Detaljene er ennå ikke klar, men Salaks blir en betydelig eier. Jeg setter stor pris på at de blir med. De kunne valgt å konsentrere seg kun om laks. I stedet tar de et ansvar for å bidra til utvikling også på annet hold i samfunnet. Det synes jeg er kjempebra, sier Andreas Utstøl.

Konseptet

Fra ingenting har han stått i spissen for å bygge opp et reiselivsanlegg som i dag omfatter restaurant, to rorbuer, marina og campingplass. Restauranten er blitt viden kjent for sin gode mat, og folk kommer langveis fra om sommeren for å få seg et måltid mat på Garsnes.

I konseptet inngår nå også et hyttefelt, hvor tilsammen 12 tomter er solgt. I sommer er mye gjort for å legge til rette med infrastruktur i feltet, som vann, avløp, strøm og fjerning av ei høyspentlinje.

- Dette arbeidet skal være ferdig i løpet av høsten, og vi vil da få ti nye tomter ferdig for salg, sier Utstøl.

Hyttefeltet skal være med og underbygge drifta på Garsnes.

- Idéen er at folk trekker folk, sier Utstøl.

Investerer 5 millioner

Salaks inntreden på eiersida fører nå til at selskapet får finansielle muskler til å gå videre med nye prosjekter.

- Vi har påbegynt arbeidet med en molo som skal skjerme havna. Dette er en investering til 5 millioner kroner. På sikt skal vi også klargjøre for nytt campingområde og nye rorbuer. Målet er å bli en destinasjon både for landeveisfarende og sjøfarende, sier Andreas Utstøl.

Omsetninga ved bedriften ligger på 3,5 millioner kroner i året.

- Tjener dere penger?

- Det begynner å gå seg til, smiler Andreas Utstøl.