FINNSNES: Det er nærmest blitt en tradisjon at kommunene og næringslivet årlig inviterer studenter i Tromsø til en pizzakveld. Dette i forbindelse med at Universitetet i Tromsø arrangerer den såkalte arbeidslivsdagen.

Åsta Sortland, som er daglig leder i Senja nærinsgahge, kan fortelle at årets pizzakveld går av stabelen 9. september.

– Intensjonen med dette arrangementet er å rekruttere kompetent arbeidskraft til Midt-Troms. Dette ved å vise alt hva Midt-Troms har å by på, både som arbeidssted og boregion, sier Sortland.

Ordførerne kommer

Kommunene i Midt-Troms regionråd, det vil si Berg, Torsken, Tranøy, Lenvik, Sørreisa, Dyrøy, Målselv og Bardu, er involvert i arrangementet.

– Ordførerne fra de fleste kommunen blir med. I tillegg er en representant fra kommunenes administrasjoner med. Disse stiller godt forberedt for å kunne svare på spørsmål om kommunenes behov i forhold til arbeidskraft, sier Sortland.

Næringslivet i Midt-Troms er også invitert til å stille.

– Blant annet kommer det en fra Salmar Nord. En representant fra Forsvaret er også med. Det samme er Senja næringshage og Næringshagen i Nord, samt studentene som er tatt opp i Profilgruppens traineeprogram, forteller Sortland.

Populært tilbud

Pizzakvelden har vært godt mottatt av studentene i Tromsø. I fjor kom over hundre studenter. En av dem var sørreisajenta Rikke Steiro.

– Det er et veldig bra arrangement, og det er viktig at Midt-Troms viser seg frem på denne måten, sier Steiro.

To ganger har hun deltatt som student på pizzakvelden. Nå er hun trainee hos Utviklingssenteret, og skal delta på pizzakvelden for å fortelle om sine erfaringer.

– Påvirket dette arrangementet hvilke valg du har tatt?

– Ja, det var gjennom denne pizzakvelden jeg tidlig fanget opp at Profilgruppa hadde et traineeprogram, sier Steiro.

Daglig leder i Senja næringshage Åsta Sortland, trainee hos Utviklingssenteret Rikke Steiro og prosjektleder hos Utviklingssenteret Bjørge Blekkerud. Foto: Maria Holm Simonsen