SILSAND: Natt til fredag i forrige uke, en halvtime før midnatt, fanget overvåkingskameraet til Andreas Meyer opp tyveriet som resulterte i at verktøy til en verdi av 150.000 kroner ble stjålet fra firmabilen hans.

Tyven tok seg også inn i bilen til leietakeren til Meyer som bor i etasjen under.

Se video øverst i saka!

Bil robbet for private eiendeler i natt Politiet melder om innbrudd i bil på Silsand i løpet av natta. Tyvene har tatt med seg verdier i form av private eiendeler. - Kontakt med andre

Overvåkingskameraet ble satt opp for flere år siden i forbindelse med at han bygde ut huset.

Det filmer kun avkjørselen, bilene og garasjen hvor vi i utbyggingsfasen oppbevarte materiale og lignende, forteller han.

For en stund siden bestemte imidlertid Meyer seg for å ta ned overvåkingskameraet av ulike årsaker.

- Heldigvis ble det bare med ord - og det var jo egentlig ganske bra siden jeg fikk bruk for det natt til fredag, sier han til Folkebladet mandag.

Overvåkingsfilmen viser tre snutter mellom klokken 23.30 og 23.55 natt til fredag, hvor en person bryter seg inn og stjeler utstyr i bilene som står i Meyers oppkjørsel.

- Det er tydelig at personen som vises i bildet har kontakt med i alle fall en annen, sier han.

150.000 kroner

Meyer er montør i et lokalt firma som blant annet installerer fibernett og samme kveld kom han hjem sent.

- Klokken var vel 20.30 da jeg kom hjem etter endt arbeidsdag. Da parkerte jeg bilen som vanlig og låste den, sier han.

Kun et par timer senere, etter at nabolaget hadde tatt kvelden, kom tyven på besøk og begynte å forsyne seg.

- Det som er stjålet fra firmabilen har en verdi på over 150.000 kroner. Det er blant annet stjålet en såkalt fiberblåsemaskin. Bare den koster 130.000 kroner, sier han.

Årsaken til at Meyer hadde den med seg hjem den aktuelle kvelden, var fordi han måtte jobbe såpass sent.

- Det resterende som er stjålet er hva man kan kalle for lett omsettelige gjenstander. Blant annet skrumaskiner, boremaskiner og annet teknisk utstyr, samt noen arbeidsklær, forteller han.

Meyer tror tyven visste hva han gikk etter.

Aldri opplevd lignende

I hele ni år har han bodd i det aktuelle boligfeltet på Silsand og aldri før har han verken hørt om, eller opplevd lignende.

Nå håper han at politiet klarer å tyde filmen såpass godt at tyven, eller tyvene blir tatt.

- Personen som vises i filmen har på seg en caps, og det er vanskelig å gjenkjenne et ansikt. Jeg har prøvd, men det lar seg ikke gjøre, sier han avslutningsvis.

- Filmen viser jo ikke tyveriet i sin helhet?

- Overvåkingskameraet starter å filme når det oppdager bevegelse i bildet. Firmabilen står i en slik posisjon at kameraet ikke klarer å fange opp det som skjer bak bilen. Men man ser tydelig at tyven romsterer og åpner bilene, svarer Meyer.

- Videoen er en fordel for oss

Politibetjent ved Finnsnes politidistrikt Roy Even Hagensen påpeker at de jobber med å identifisere personen som vises i filmen.

- Like før helga, etter at vi fikk melding om innbruddet, gjorde vi undersøkelser på stedet og opprettet sak. Vi har også fått tilgang til videoen og vi jobber med å identifisere personen, sier Hagensen.

Ifølge politibetjenten er det en fordel at ugjeringen er fanget på film, men om det er flere personer involvert i tyveriet, ønsker han ikke å kommentere.

- Er det reelt å tro at det er snakk om verdier for 150.000 kroner?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg registrerer at Andreas Meyer sier det, og vi vil ha en dialog med ham  i tiden framover, svarer han.

- Har man grunn til å være redd for flere lignende innbrudd?

- Nei. Finnsnes er en trygg plass. Vi har ingen indikasjoner på at dette, eller lignende tilfeller skal oppstå igjen,  sier han og oppfordrer folk til å låse bilene sine.

- I juli var det et innbrudd i en bolig i Sandvika. Kan disse kobles sammen på noen måte?

- Vi har ingen informasjon som knytter disse to sakene sammen, men etterforskninga vil avdekke det hvis det er slik, sier han.

Avslutningsvis påpeker Hagensen at dersom folk har tips i saka, bør de kontakte politiet så raskt som mulig.

Natt til fredag i forrige uke fikk Andreas Meyer og samboeren besøk av en ubuden gjest. Tyven, som trolig hadde kontakt med andre personer under ranet, stjal verktøy for en verdi av 150.000 kroner. Hele seansen ble filmet fra Meyers overvåkingskamera. Foto: Andreas Meyer
Tyven, en person iført caps, spankulerte over innkjørselen til Andreas Meyer flere ganger. Lite visste han at tyveriet ble fanget opp på video. Foto: Andreas Meyer
Andreas Meyer ble i forrige uke frastjålet verktøy for 150.000 kroner i sin egen oppkjørsel. Foto: Christian A. Unosen