SØRREISA: Det var tirsdag i forrige uke formannskapet i Sørreisa enstemmig vedtok å inndra skjenkebevillinga til Furøy Fishingcamp. Årsaken er at bevillinga ikke har vært i bruk, fordi drifta av stedets pub — Oimara — har ligget nede de siste årene. I alkoholreglementet til Sørreisa heter det at bevillinger som ikke er i bruk, skal inndras.

Nå har imidlertid ordfører Paul Dahlø kommet på andre tanker.

– Ny vurdering

– Etter samtaler med eieren vil jeg gjerne ha formannskapet med på en ny vurdering i neste møte. Inntil da følges ikke vedtaket opp, og eieren trenger ikke levere inn noen anke, sier Paul Dahlø.

Dahlø sier vedtaket i formannskapet i og for seg er greit — ut fra de alkoholpolitiske retningslinjene.

Næringsutvikling

– Men eieren har påpekt overfor meg at næringspolitisk, så er dette en veldig viktig sak for han. Og det velger jeg å lytte til. Han jobber for å kunne få mulighet til å drive fishcampen på heltid igjen, og er klar på at han må ha bevillingen, sier Dahlø.

– Da vil jeg ikke at det skal bli stående at formannskapet og jeg har satt dette til side, og ikke vektlagt næringsutvikling, legger Dahlø til.

– Jeg kan love at ved den nye behandlingen skal vi nøye vurdere eierens påpeking. Og vi skal nøye vurdere om vi i for stor grad lot de alkoholpolitiske retningslinjene veie for tungt i forhold til den næringsmessige vurderingen, sier ordføreren.

Ingen skam å snu

Han mener at det er helt greit å snu i en sak som dette dersom man føler at vurderingen man gjorde var feil.

– Saksbehandlingen blir spesiell og utradisjonell, men jeg tar ansvar for det. For meg og for kommunen er næringsutvikling veldig viktig. Da kan jeg også snu om vi gjorde dette for enkelt.

Dahlø ønsker å presisere at det er ingen forhold ved drifta eller skjenkepraksisen ved Furøy Fishingcamp som kan klandres.

– Dersom mine uttalelser til Folkebladet kunne oppfattes slik var det overhodet ikke meningen, og jeg beklager det, sier Dahlø.

Gode nyheter

Jan Eirik Langaune ved Furøy Fishingcamp er glad for at ordføreren vil ha en ny vurdering av saka, og synes det er modig av ham å snu.

– Dette er gode nyheter for oss, sier han.

Langaune sier skjenkebevillinga er en viktig del av konseptet til Furøy Fishingcamp for å kunne utnytte potensialet som ligger innafor turisme.

– Når det gjelder det alkoholpolitiske skal vi gjøre vårt ytterste for å holde oss innenfor regelverket. Jeg kan nevne at i 2013 så ga vi 5.000 kroner — omtrent hele omsetninga fra puben — til Blå Kors i Sørreisa, sier Jan Eirik Langaune.

Ordfører Paul Dahlø snur, og mener formannskapet la for stor vekt på reglementet og ikke det næringspolitiske, da de inndro skjenkebevillinga til Furøy Fishingcamp. Foto: Maria Holm Simonsen