MOEN: Politikerne i Målselv vil ha et ord med i laget når det gjelder fargevalg og eksteriør på det nye Coop-bygget på Bardufoss.

Mandag skal ordfører Helene Rognli ha et møte med ledelsen i Coop Nord. På agendaen står Coops nye bygg i Bardufoss sentrum. Og ikke minst; Hvordan skal bygget utformes, og hvordan fargevalg ønsker Coop. For her vil politikerne i Målselv ha styring.

Lite estetisk

For en knallgul Coop-farge faller ikke i veldig god smak hos politikerne. Den nye matvarebutikken har en så sentral plassering i sentrum at både fargevalg og utseende vil ha stor bedtydning for utformingen av resten av sentrum. Ikke minst når det gjelder elveparken.

– Vi skal ha et møte med Coop på mandag der vi skal se på farge og eksteriør, opplyste ordfører Helene Rognli i torsdagens formannskapsmøte.

Ta hensyn

– Mener vi noe om sentrum må Coop ta hensyn i tråd med kommunens sentrumsplaner, mente Edgar Andersen (H).

Stig Magne Hagen (Ap) har tidligere gått ut i Folkebladet og advart mot ”Finnsnes-tilstander” (bygget på Tirb-tomta). Han er også opptatt av at utsikten fra elveparken inn til sentrum ikke må ødelegges av en svær grå betongmur.

– Bygget vil skjule hele sentrum. Da er det viktig å få arkitekter til å se på helheten i sentrum, sa han.

Offentlige toaletter, eller snarere mangelen på disse, er blitt et økende problem, både på Andslimoen og i Bardufoss sentrum.

Det som finnes av kundetoaletter blir nærmest okkupert av turister og forbifarende, og når det ikke er tilgjengelig skjer ofte nødvendige ærender ute i terrenget.

Tragisk

– Dette er en tragedie. En gang hadde vi det som ble betegnet som landets fineste offentlige toaletter. Nå er de rasert, sa Liv Helland Olsen (Ap) og tenkte på de offentlige toalettene som en gang fantes i kjelleretasjen på drosjebua i sentrum.

Formannskapet ønsker at offentlige toaletter og en ny busslomma skal kunne sees i sammenheng med Coop-bygget.

Rolf Austgard (V) lanserte følgende ide i debatten:

– Senja har gulldassen. Hva om vi fikk med Statens vegvesen og bygde et sølvdass i sentrum med grøntareale rundt. I kommunens farger.

Rolf Austgard kunne gjerne tenke seg et sølvdass som en løsning på mangelen av offentlige toaletter i sentrum. Foto: Jan-Erik Bergstad