FINNSNES/TROMSØ: TV 2-programmet Idol starter opp sin niende sesong på TV 2 til våren, og påmeldingen er allerede åpnet.

- Vi i redaksjonen er ivrige etter å komme ut og treffe folk. Det spirer og gror talenter i musikkmiljøet og det dukker opp nye idoler hele tiden. Det er mange flinke folk som bare trenger et lite push for å vokse og utvikle seg til sitt fulle potensiale, sier castingansvarlig i produksjonsselskapet FremantleMedia Norge, Mia Jacobsen.

Gjennom åtte sesonger har Idol etablert seg som et favorittprogram for mange nordmenn. Deltakerne blir introdusert musikkbransjen, og de får tilbakemeldinger fra noen av Norges beste artister.

- Dyrke det ekte

I tillegg får de smake litt på artistlivet og hvordan det er å stå på en stor scene kanskje for første gang. Med økt fokus på den musikalske kvaliteten, den musikalske relevansen og deltakernes vei inn i en knallhard musikkbransje, tar Idol 2016 mål av seg å finne en popstjerne med karrierepotensiale.

- Vi skal dyrke det ekte. Hos artistene og i bransjen. Og produksjonen tar mål av seg å hjelpe talentene finne og dyrke sin egenart, som igjen skal gi dem en plattform å bygge videre på når kameraene er slått av, sier Mia Jacobsen.

- Et eventyr

Markus Bailey er ny programleder for Idol-sesongen som starter på TV 2 på nyåret. Han gleder seg til å ta fatt på jobben, og til å bli kjent med massevis av nye mennesker.

- Idol 2016 blir et eventyr, både for deltakerne, dommerne, meg og alle andre i produksjonen. Dette eventyret skal vi skape sammen, og det skal inneholde uante mengder lek og moro som vi skal la tv-seerne få ta del i. Nå håper jeg at de som har lyst til å være med på moroa sender inn en søknad, sier Markus.

For å delta må man fylle 15 år i løpet av 2015.

Hit kommer Idols talentspeidere den nærmeste tiden:

  • 15. september: Tønsberg

  • 16. september: Molde

  • 17. september: Skien

  • 28. september: Tromsø

  • 29. september: Bodø

  • 30. september: Trondheim og Stavanger

  • 1. oktober: Bergen

  • 8. oktober: Kristiansand