ASPELUND: I juni henvendte styret i Nord-Norsk Trafikksenter AS seg til kommunen om å få kjøpe anlegget på Aspelund. Henvendelsen var begrunnet med at det vil være hensiktsmessig at selskapet selv eier anlegget med det grunnlaget som er lagt og de utsikter selskapet har for fremtiden.

1. september tar formannskapet i Lenvik stilling til henvendelsen. Rådmannens innstilling til saken er positiv.

– Taksten er satt til 17 millioner kroner. Den bokførte verdien i balanseregnskapet er på rundt 18,6 millioner kroner. Hvis kommunestyret velger å selge til takst, må differansen på 1,6 millioner kroner tapsføres. Etter en helhetsvurdering anbefaler rådmannen likevel å selge eiendommene med etablert anlegg i den stand det fremstår i dag til Nord-Norsk Trafikksenter AS til takst, skriver Renate Jakobsen som har behandlet saken på vegne av rådmannen.

Det er Troms Takst som har taksert anlegget på Aspelund til 17 millioner kroner.

Stiller vilkår

Nord-Norsk Trafikksenter AS har stilt vilkår for et eventuelt kjøp. Blant annet vil de fra selskapet ha bekreftelse fra kommunen på at dagens kloakkanlegg på eiendommene også i fremtiden skal være godkjent uten tilknytning til hovednettet.

Det vil imidlertid ikke kommunen garantere for.

– Eiendommen selges ”as is” - som den er, dette gjelder også kloakken. Det er til enhver tid grunneier selv sitt ansvar å drifte forsvarlig, heter det i saksframlegget.

To prosedyrer

I saksframlegget poengteres det også at ESAs retningslinjer angir to prosedyrer for avhending av offentlig eiendom. Den ene er bruk av åpen budrunde, mens den andre er en uavhengig vurdering av markedsverdien, altså takst.

– Når det offentlige følger en av disse to prosedyrene er det ikke nødvendig å notifisere salger til ESA på forhånd ettersom salget skjer på markedsmessige vilkår, heter det i saksdokumentet.

Lenvik kommune er for øvrig majoritetseier med 50,01 prosent av aksjene i Nord-Norsk trafikksenter.