SKALAND: Det var i et debattinnlegg i Folkebladet nylig at Berg Ap ifølge Werner Enoksen strødde om seg med usannheter om Berg montessoriskole Nærmere bestemt vedrørende tilskuddene og midlene til spesialundervisning som skolen mottar.

– Jeg synes det er veldig trist at dette kommer opp hvert eneste år fra Ap. De har bråket om dette siden skolen startet opp, sier Enoksen, som antar at Berg montessoriskole er ei torn i øyet til Berg Ap.

Enoksen, som både sitter i kommunestyret for Frp og er økonomileder i Berg montessoriskole, påpeker at skolen får sine tilskudd på nøyaktig samme vis som enhver annen privatskole.

– Angriper ungene

Enoksen understreker også at det slettes ikke er montessoriskolen selv som bestemmer hvor mye midler de skal motta til spesialundervisning.

– Når det gjelder spesialundervisning så er dette noe levekårssjefen fatter enkeltvedtak om etter råd fra PPT. Som politiker synes jeg det er ikke man skal stille spørsmål til de vurderingene som er gjort, sier Enoksen.

I debattinnlegget til AP presenteres det som om Berg montessoriskole som en følge av svært høye tilskudd klarer seg uten egenbetalinger og betaler lærelønninger langt over tariff.

– Det er svada fra ende til annen, og jeg har inntrykk av at de som står bak innlegget har basert det på løse rykter. Det skuffer meg at man kan gå ut på den måten uten å sette seg inn i fakta, understreker Enoksen.

Han mener at Berg Ap med sitt utspill angriper unger i sin egen kommune.

Vil bare ha åpenhet

Jan Harald Jansen understreker at de i Berg Ap på ingen måte vil Berg montessoriskole til livs. Ei heller er meninga å frarane elevene ved montessoriskolen for spesialundervisning.

– Det er ikke det det handler om. For å si det sånn så var det jeg som var arkitekten for at de fikk kjøpe skolebygget til montessoriskolen for kun tusen kroner, påpeker han.

Jansen mener imidlertid det har oppstått spekulasjoner rundt økonomien til montessoriskolen på grunn av mangel på åpenhet denne perioden.

– Tidligere var det sånn at alle enkeltvedtak for spesialundervisning ble forelagt et lukket kommunestyremøte – det har vært kutyme i Berg de forrige periodene. Nå er det plutselig blitt endret på dette uten at vi vet hvorfor, forteller Jansen.

Det at varaordfører Roar Jakobsen og kommunestyrerepresentantene Ivar Mortensen og Werner Enoksen sitter i ledende roller i montessoriskolen mener Jansen spesielt fordrer full åpenhet.

– For det er snakk om betydelige midler her – millionbeløp per år. De tre burde også være svært opptatt av åpenhet rundt disse tingene, men i stedet er det vi i Ap som fremstilles som den store stygge ulven når vi stiller spørsmål.

I kjølvannet av debattinnlegget til Berg AP har det versert en diskusjon på Facebook. Paradoksalt nok kan Jansen fortelle at mange av spørsmålene som de i Berg Ap har stilt men ikke fått svar på tidligere, faktisk er blitt besvart der.

– Det er bra på en måte, men det er ikke Facebook som er rette forum for disse tingene.

Jan Harald Jansen understreker at Berg Ap bare ønsker full åpenhet. Foto: Linda Pedersen