FINNSNES: Det er NRK som omtaler saka og ifølge dem skriver styremedlemmene i et brev til fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo at de ikke kan sitte med det juridiske ansvaret når de blir politisk overstyrt.

Det er endringene i oppgave- og fullmaktsfordelinga mellom partene som er grunnlaget til at styret trekker seg.

«Endringene bringer for det første tvil om hvem som representerer selskapet, noe som er svært uheldig for en virksomhet av denne størrelse og kompleksitet. Innskrenkninger i fullmakter som er tillagt foretaket og styret medfører etter vårt syn at vi ikke lenger kan ivareta det i lov og vedtekter pålagte ansvaret styret har.» Skriver de ifølge NRK.

Brevet er undertegnet styreleder Toini Løvseth, Nils Arne Johansen og Ole Andreassen. Fradredenen skal ifølge NRK ha gjeldt fra og med 21. august.

Tar til etterretning

Fylkesråd Ivar B. Prestbakmo skriver i en redegjørelse til Folkebladet at han tar til etteretning at de fylkeskommunalt oppnevnte representantene har vurdert det slik at de trekker seg fra styret i Troms Fylkestrafikk FKF (ansatterepresentant sitter der selvsagt fortsatt).

- Det vil så raskt som det lar seg gjøre bli oppnevnt nye representanter til styret i det fylkeskommunale foretaket, skriver Prestbakmo.

Han skriver videre:

- Når det gjelder deres begrunnelse og henvisning i saken til tidligere i vår har jeg følgende kommentar: Jeg tar til etteretning at de tre styremedlemmene er uenig i fylkestingets vedtak på vedtekter og delegasjon til fylkesrådet i tråd med kommunelovens bestemmelser. Fylkestinget som eiers øverste  organ har fattet sine beslutninger om styring og organisering i forhold til vedtekter og videre at det utarbeides årlig bestillingsbrev fra Fylkesrådet. Når de tre styremedlemmene er uenig i fylkestingets vedtak på vedtekter, styring og delegasjon tar jeg det til etteretning.