SJØVEGAN: Salangen kommune mangler stemmesedler til kommunevalget.

Fant ikke

Årsaken er en forsinkelse fra Bring på levering av stemmesedlene. Dette betyr ikke at du ikke kan få avgitt din stemme i Salangen, men du har ikke mulighet for å gi ekstrastemme. Da er det kun avkryssing på parti. Derfor oppfordrer kommunen de som kan å utsette forhåndsstemmingen inntil de ordinære stemmesedlene er ankommet.

– Dette er ikke kommunens feil. Vi ble lovt at vi skulle ha dem fredag 7. august. Da tok vi kontakt på mandag og begynte å spore. Da sto det enda at det var ankommet terminalen i Oslo. Vi tok kontakt med Bring men de klarte ikke å spore opp pallen. Nå har vi ringt og styra noen dager med dette, sier Grete Davidsen Kleppe i salangen kommune.

Fant dem

– I går ettermiddag hadde de spora opp en container som sto på jernbanestasjonen i Oslo. Der fant de stemmesedlene som skulle vært sendt til Narvik og Bardu, men ikke de som skulle til Salangen. I dag ringte jeg trykkeriet om de kunne trykke nye stemmesedler i full fart. Men de tok kontakt med sjefene i Bring. Etter ei stund ringte en fra Bring og sa de hadde funnet dem. De beklaget at de hadde havna på feil sted og sa at vi skulle få dem på torsdag, sier hun.

– Og det stoler du på?

– Jeg tror det ikke før jeg får se det, ler Davidsen Kleppe.