GRASMYR: Rognli Dahlhaug ble lei av råkjøringen som fant sted i 60-sonen på Grasmyr. For å skremme råkjørerne snekret han sammen og satte opp en figur i veikanten som på avstand kunne minne om en UP-betjent utstyrt med fartsmåler.

Stuntet ble raskt fanget opp av media. TV2 skriver på sin nettside at telefonen ikke har stått stille hos Rognli Dahlhaug. Journalister fra nesten alt av nasjonale aviser har ringt, og til og med den store svenske avisen Aftonbladet har laget en stor sak på den kreative fartsprotesten.

– Det er helt vilt. Jeg hadde aldri forestilt meg en slik respons. Men det er jo bra, for vi får fokus på et viktig problem, sier Stig Thorbjørn Rognli Dahlhaug til TV2.

Les også: Lei råkjøring - laget sin egen UP

Kan ikke godta

TV2 har også snakket med UP-sjef Runar Karlsen for å få hans synspunkter på saken.

Han slår fast at dette er i strid med hva UP kan godta.

– Vi vil ikke ha ting som lurer folk. Det er et grunnleggende prinsipp i rettsstaten. Publikum skal vite at det er offentligheten som driver med kontrollvirksomhet. Så vi synes ikke noe om slike grep som er tatt her. Jeg skjønner at hensikten er god, nemlig å gjøre veien tryggere. Men man må følge spillereglene, sier Runar Karlsen til TV2.

Går videre

Rognli Dahlhaug sier til TV2 at han nå har tatt bort den provisoriske UP-betjenten, men at han og flere andre nå vil ta kontakt medbåde kommunen og Statens vegvesen for å få bukt med råkjøringen.