FINNSNES: Duoen har fått med seg tenoren Ernst Norbakken i denne konserten.

– Å være i stillheten er mer enn bare en konsert, det er en kveldsopplevelse som består av musikk, ord og bilder. I løpet av en time vil vi fremføre fredelig musikk som inviterer publikum til å slappe av og finne stillhet og ro, forklarer Jon Blamire, som selv har tatt både lysbildene og videoene som vises på storskjerm i løpet av konserten. I tillegg vises også noen utvalgte tekster fra Bibelen.

FiF-innslag

Konserten «Være i stillheten» er Sara og Jon Blamires bidrag til Finnsnes i Fest. På programmet står blant annet musikk av komponistene Bach, Schubert, Beethoven, Grieg, Elgar, Brahms og Gade.

– Det aller meste som fremføres er det som beskrives som klassisk musikk, men som alle er lett å høre på. Noen av stykkene vi har valgt er velkjente, som for eksempel Griegs «Morgenstemning» og Bachs «Air på g-strengen». Andre stykker er ikke fullt så kjente, forklare kantoren.

Tre år

Konsertkonseptet «Være i stillheten» var noe paret begynte med for tre år siden.

– I løpet av disse tre årene synes jeg vi har fått et publikum som setter pris på denne måten å presentere musikk på. Det er noe eget ved å være i kirken og senke skuldrene og gi seg hen til musikk og bilder og film fra naturen i vårt område som de aller fleste kjenner godt til, forklarer Blamire.

Gratis inngang

Konserten er gratis, og etterpå serveres det kaffe og kaker i menighetsalen.

– Det er en viktig del av kvelden, som gir mulighet til at de fremmøtte kan spise og prate og bli bedre kjent med hverandre. Vi vektlegger også det sosiale i dette konseptet.

Blamire håper at flest mulig møter opp til en stille stund der det også er rom til ettertanke i Finnsnes kirke i kveld.