FINNSNES: Og Hurtigrutens navnekonkurranse engasjerer folk i store deler av verden.

For første gang på nesten ti år har Hurtigruten kjøpt et nytt skip, og har invitert hele Norge — og verden — til å foreslå et passende navn.

MS Tøvsekk

Ifølge Knoph mangler det ikke på oppfinnsomhet i navnevalgene som har kommet inn på Hurtigrutens Facebook-side.

– Vi har fått mange fine forslag, som for eksempel MS Nordavind, MS Lyngen og MS Dronning Maud. I tillegg får vi inn mange flotte navn litt utenfor hovedkategoriene, som for eksempel MS Gjøa, MS Frost, MS Stjerneklart og MS Kysten, opplyser han.

Kriterier

– MS Polvott og MS Tøvsekk har unektelig fått oss til å dra på smilebåndet, og fra Sverige har vi forslaget MS Norsk Skogkatt, sier Knoph.

Kriteriene for å delta i konkurransen er at navnet må begynne med MS og enten tilhøre et sted Hurtigruten seiler innom, en historsk person eller et himmelfenomen.

Majoriteten av navneforslagene kommer fra Norge, men det har også tikket inn flere fra andre land, inkludert 600 fra Tyskland og rundt 400 Storbritiana, i tillegg til innspill fra både Australia, New Zealand og flere asiatiske land.

Den heldige vinneren får være kapteinens gjest på en spesialseiling med et tettpakket opplevelsesprogram med det nye skipet.

Konkurransen går frem til 10. august. Ønsker du å bidra med forslag kan du gjøre det via Hurtigrutens Facebook-side.