FINNSNES: Selv om sykkelløpet Arctic Race tråkkes i gang om nærmere tre uker, har ikke interessen for racing-sykler tatt overhånd. Derimot har Finnsnes´tre sportsbutikker opplevd sykkelsalget denne sesongen positivt på hver sin måte.

Barnesykler

Selv om Midt-Troms´vegger og veikanter er pyntet med spraylakerte sykler i alle farger og blomster som tilbehør, er det ikke det Per Nilsen på Sport 1 på Finnsnes solgt mest av.

– Vi har ikke merket noe økt interesse for sykkelsalget grunnet Arctic Race, ,men vi har solgt veldig mange barnesykler, forteller Nilsen til Folkebladet.

Han sier seg godt fornøyd med sesongen så langt.

Ventet på interesse

Heller ikke hos Geir Kirkhaug på Intersport har merket økt interesse i forbindelse med Arctic Race, men sier seg fornøyd med at sykkelsalget har gått like bra som forventet. I tillegg har han også fått noen overraskende salg.

– EL-sykler har tatt av i år! I flere år har vi trodd at ”dette året” tar det av, men det har aldri skjedd, smiler Kirkhaug.

Han forteller at EL-sykler tar av, og har blitt stort i Europa. Nå ser det ut som at det er kommet til Norge.

– Det er folk i alle aldrer som kjøper, for det finnes mange ulike brukergrupper. En brukergruppe er for eksempel eldre som synes det begynner å bli tungt å sykle, mens en annen gruppe er det som ønsker å sykle til jobb for å holde seg i form, men som ikke ønsker å måtte dusje på jobben.

Han har hørt masse positivt om EL-syklene, og forteller at kundene ser nye muligheter, og får en ny giv og synes sykling er gøy når de får teste ut sykkelen med ”starthjelp”.

Økt salget

Stig Larsen på G-Sport opplever at EL-sykler enda er litt i startgropa, men har derimot hatt et veldig bra sykkelsalg denne sesongen.

– Fra fjoråret har vi økt salget av sykler med 35 prosent, og det er veldig bra. Grunnen til det er at vi har fått større areal og økt kapasitet.

Han har heller ikke lagt merke til noen større interesse rundt Arctic Race, men har solgt barn, -junior og hybridssykler.

– Vi har ikke typen sykler som man trenger til slike sykkelrace, men ordinære sykler til familien.

BARNESYKLER: Per Nilsen, Birgitte Lange og Maiken Hillestad har solgt en god del barnesykler i år. Foto: Lisa Bakkelund