FINNSNES: Med 10 dager igjen av juli måned er vi kommet godt inn i sommerferien og tursitbedriftene halvveis inn i sesongen - som forøvrig har gått veldig bra.

Japanere på besøk

– Vi har hatt en økning av turister siden i fjor, og det er mye mer folk enn i årene før.Det har vært hektiske dager og mye trafikk, forteller Siw Rubach på Senjatrollet ved Finnsæter.

Hun forteller videre at turismen fra Finland, Russland og ellers i Europa har tatt seg opp, og for første gang på tolv år fikk hun nylig oppleve at et finsk busselskap hadde en fullastet buss med japanere på tur med til Senjatrollet.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger om at parken er spesiell og at camping- og bobilturister er særdeles fornøyd med tømmeanlegget vi har fått ved den store parkeringsplassen. Det eneste problemet er at fergene er for små, og biler blir stående igjen, sier Rubach.

–Kan ikke klage

Det er ikke bare Senjatrollet som har hatt godt besøk siden sommeråpningen.

– Det mye kjør og masse folk på campingen hele tida, så det er gøy! Det er jo mer folk på godværsdagene da bassenget er i drift, men vi har besøk av turister både fra andre steder i Norge og fra utlandet, sier Ida Helene Alquist hos Senja Camping.

Det samme gjelder også for Finnsnes motell og camping i Botnhågen og hos Mefjord Brygge som også har fått en økning i en godt besøkt periode.

– Det har vært veldig godt besøk, så vi kan ikke klage. Når det kommer til været er det noe jeg tror at de som ferierer i Nord-Norge ikke tenker så mye på. Det er noe man bare må takle, sier Tommy Hansen på Mefjord Brygge.

Økt etterspørsel

Også hos Rundhaug Gjestegård i Målselv har også opplevd et godt besøk så langt i sommer.

– Det har foreløpig vært veldig bra. Vi opplever en økt etterspørsel etter laksefiske. Delvis fordi at vi har jobba med dette gjennom flere år, men også på grunn av gode omtaler. Selv om besøkene kommer fra både Ukraina, England og Spania er det vell nordmenn som er mest interessert i fiske, sier Reidun Traasdahl Nilsen hos Rundhaug Gjestegård.