GRYLLEFJORD: Fergesambandet Gryllefjord-Andenes hadde fått lovnader fra Torsken kommune om at parkeringskapasitet og merking på fergeleiet skulle utbedres før sesongen startet i slutten av mai.

Kommunen spylte plassen og gjorde klart for merking, men Statens Vegvesen dukket aldri opp med kost og malingspann.

- Vi maste og maste og maste, og til slutt kom de endelig og merka på plassen her. Men det er gjort på en måte som veldig få skjønner noe av, og det fungerer svært dårlig, sier ordfører Fred Flakstad.

Prøvde på nytt

Det ble gjort et nytt forsøk på å merke fra kommunenes side. De rensket kaia, men heller ikke denne gangen dukket vegvesenet opp ifølge ordføreren.

- De store kostnadene med å få satt opp flere pæler og få fjerna den oljetanken som sto her er tatt. Derfor skjønner jeg ikke at man ikke klarer å få gjennomført noe så enkelt som skilting og det å få litt maling på plassen her, sier Flakstad oppgitt.

Det hele endte med at fergemannskapet selv, på bestilling fra Statens vegvesen, merket området.

- Jeg skjønner fergemannskapet som helt sikkert har fått en del klager, men jeg er forundret over at Statens Vegvesen ikke har klart å gjort noe med dette selv, sier Flakstad.

Tilbakemeldinger

Ordføreren forteller at opplegget på kaia har blitt en snakkis Gryllefjord.

- Det har blitt en facebook-farsott, og jeg får tilbakemelding fra innbyggere som ikke synes dette er noe særlig imponerende. Det er ikke bra sånn som det er nå, sier Flakstad.

På toppen av det hele har biler og folk beveget seg i den våte malingen.

- Merkinga ble gjort før en avgang, så det den hadde jo ikke tørket. Nå har vi har malingspor inne i butikken, forteller ordføreren, som hver sommer siden 1996 har vært vikar på butikken i Gryllefjord.

- Beklager

Prosjektleder i Statens Vegvesen, Rigmor Thorsteinsen, sier det er beklagelig at ting har tatt så lang tid.

- At ting har tatt tid er bare å beklage, men vi skal prøve å få gjort noen justeringer i løpet av neste uke, sier Thorsteinsen.

Da skal det i første omgang skiltes. Ny merking kan bli utsatt til neste år.

- Den merkinga som er nå er bare midlertidlig. Det er ikke gjort noen vurdering på permanent merking, om vi skal gjøre det nå, til høsten, eller til neste år, forteller prosjektlederen.