FINNSNES: NOAH har denne uken advart mot hets mot måkefugler, og er i gang med flere anmeldelser av saker hvor måker er mishandlet. Nå vil de anmelde Shell Finnsnes.

NOAH ble tipset om filmklippet til Lisa Eidissen, og klippet viser helt klare brudd på dyrevelferdsloven og naturmangfoldloven, skriver NOAH i en pressemelding.

- NOAH anmelder denne saken, som er tydelige lovbrudd og alvorlig dyremishandling. Man ser at en mann går rundt med skaftet på en rive og kakker istykker det som etter all sannsynlighet er fugleunger på taket. Man ser ham også målrettet tråkke på dem. Ved ett tilfelle løftes en relativt stor unge opp etter vingen og daskes i bakken igjen. Alt pågår mens foreldrene flyr tydelig stresset over, sier veterinær i NOAH, Siri Martinsen.

- NOAH erfarer at publikum reagerer på denne typen dyremishandling, men ikke alltid vet om det de ser er ulovlig eller ikke. Men det å plage dyr på denne måten og drepe dyr i hekketiden er klart ulovlig, og er man vitne til slike hendelser kan og bør man anmelde. NOAH tar også gjerne imot tips, slik at vi kan anmelde sakene, sier Martinsen.