RUSTAHØDGDA: Små og store pirater tar ikke ferie. Derfor har Polarbadet valgt å invitere alle sjørøverfamilier til en mangeårig tradisjon  og fast arrangement førstkommede fredag, nemlig ”Sjørøverdag”.

Skattejakt

– Som regel er det godt oppmøte, og jeg regner med at det vil være et par hundre besøkende innom slik det har vært tidligere, sier aktivitetsleder på Polarbadet Ulrika Hegberg.

På Sjørøverdagen er det barna som er i fokus, og Hegberg forteller en actionfylllt dag med en rekke aktiviteter som skattejakt, flaskepostleting, ”gå planken”, konkurranser og skattejakt.

– På slutten av dagen skal sjørøverne lete etter nøklene til skattekista til Sjørøverdronningen, det blir spennede.

I tillegg til et aktivitetsopplegg skal det også være en pedagoisk bit med vanntilvenning og livredning på sjørøverskolen.

Ny attraksjon

Aktivitetslederen forteller videre om at Sjørøverdagen ikke bare er en dag barna liker godt, men også de ansatte på Polarbadet.

– Det er en dag som er veldig populær her på jobb. Det er nesten ”slåsskamp” om å få være på jobb denne dagen, ler Hegberg.

Hun skal sammen med sine kollegaer ta i mot nye og gamle sjørøvere, og håper for anledningen at det vil bli mulighet og åpne den nye attraksjonen.

– Om teknisk avdeling gir klarsignal vil det komme opp en tidtakingsklokke til vannsklien. Det tror jeg vil bli en kjempesuksess, avslutter hun.