FINNSNES: Nesten ett år etter at Maria Vårlund overtok Byens Bistro, er Linda Solhaug tilbake som eier. Daglig leder er hennes egen datter, Charlotte Solhaug.

Ny energi

Linda Solhaug legger ikke skjul på at dette ikke var planen.

– Dette var det siste jeg ventet skulle skje, sier hun.

Samtidig er hun ikke i tvil om at å overta bistroen igjen er en utelukkende positiv opplevelse.

– Dette blir morsomt. Jeg har hatt pause i et år, og er full av ny energi og nye ideer.

Datter blir daglig leder

Samtidig skal ikke Solhaug være like involvert som før. Hun regner med å være tilstede noen dager i uka, men det overordnede ansvaret blir hos datteren.

– Jeg er jo nærmest født inn i dette, og har jobbet her i mange år. Samtidig har jeg hatt noe overordnet ansvar tidligere, så dette er ikke helt nytt for meg, sier Charlotte Solhaug. Hun gleder seg veldig til å ta fatt på arbeidet.

For Vårlund var ikke videre drift forenlig med situasjonen på hjemmebane, men hun er fornøyd med at de som tar over for henne er så knyttet til stedet.

– Jeg liker å gjøre ting skikkelig, og når det ikke lar seg gjøre er det bedre at andre med bedre forutsetninger gjør jobben, sier hun.

Gammelt og nytt

Solhaug overtok Bistroen fra 1. juni, og den gamle menyen er allerede på plass igjen. Samtidig vektlegger de at det også skal jobbes med fornying.

– Nå er det mye av det samme som tilbys på lunsjfronten. Vi tror Finnsnes er moden for nye nytt.

Mor og datter ønsker å få tilbake det de omtaler som Bistroens gode, gamle atmosfære.

– Hele den gamle arbeidsstyrken er nå tilbake, og vi registrerer også at gamle og kjære kunder kommer tilbake. Det er vi veldig glade for, forteller Linda Solhaug.

Glad for nye naboer

Når det nye senteret står ferdig i høst, blir Bistroen nabo med Peppes Pizza.

– Det gleder vi oss til, vi synes det er kjempepositivt og håper at det er med på å gjøre at det kommer mer folk og aktivitet i gatene, sier Linda Solhaug.