BRØSTADBOTN: I kommunen er det ledig 100 prosent fast stilling som avdelingsingeniør og ledig fast 50 prosent stilling som biblioteksjef ved Dyrøy folkebibliotek.

Oppfordrer

Videre er det ledig stilling som musikklærer i kulturskolen omkring 20 prosent stilling og musikklærer på ungdomskoletrinnet i 13 prosent stilling. Disse stillingene kan kombineres. Inntil 50 prosent stilling som barne- og ungdomsarbeider ved Elvetun skole lyses også ut.

– Kom til Dyrøy og jobb, oppfordrer ordfører Randi Lillegård (Ap).

– Tidligere har vi vært heldig med å få kvalifiserte søkerer til ledige stillinger i Dyrøy. Det har nesten vært et luksusproblem. Jeg håper det blir slik også denne gangen, fortsetter hun.

Håper på familier

I pleie- og omsorgstjenesten lyses det ut etter sykepleierstillinger 80 prosent-100 prosent vikariater. Utlysningen omfatter også sykepleierstillinger som måtte bli ledig. I tillegg lyses det ut etter lærerstillinger som måtte bli ledig.

– Det kan fort bli flere innbyggere i kommunen av dette. Vi håper jo at det kommer familier. Det er spennende og positivt når vi lyser ut stillinger, sier hun.

Ordner hus

– Vi er spent på responsen som på den ledige ingeniørstillingen. Det er også litt vemodig siden Inge Bones har hatt denne jobben i mange år før han ble pensjonert. Dette er en spennende stilling. Å få tak i ingeniører har vært løfta frem som vanskelig. Men kanskje utviklingen i oljebransjen i den siste tiden har gjort det noe lettere, sier hun.

– Hva med ledige hus i Dyrøy for søkere utenfra?

– Det skal vi klare å ordne. Det skal ikke stå på hus for de som kommer. Vi har jo også vedtatt et prosjekt med bygging av nye leiligeter i sentrum, men det kan nok ta et par år før de står ferdig, sier Lillegård.