FJORDGÅRD: Lenvik kommune har sammen med NVE gjort opp status for prosjektet.

– Går alt etter planen settes det av midler til skredsikring av Arnakkelva til neste år. Den andre delen med skredvollen, er lagt opp til oppstart i 2017. Prosjektene må også inn på investeringsplanen til både Lenvik kommune og NVE. NVE må prioritere innafor ramme de får på statsbudsjettet, så det kan komme endringer i planen, opplyser ordfører Geir-Inge Sivertsen (H).

Det er gjort et røft estimat på 40 millioner kroner for prosjektet. NVE skal dekke 80 prosent av prosjektet, mens Lenvik kommune skal betale 20 prosent.

– Prosjektet er ikke ferdig prosjetert. Vi vil få mer kunnskap når prosjekteringa er gjort. Kommunen skal i tillegg til dette jobbe med å avklare grunneierforhold, sier Sivertsen.

– Positivt møte

I Fjordgård er man fornøyd med utfallet fra møtet. Med en røff plan for prosjektet, ser man at Fjordgård Marina kan starte å ta form.

– Når de begynner neste år med skredsikring ved Arnakkelva, kan steinbruddet som utformes benyttes i fellesskap. Massene som skal til for å avdekke steinbruddet, kan brukes som fyllmasse for marinaen og havneområdet, sier Werner Hansen, som er styremedlem i Fjordgård Marina.

Fjordgård Marina har vært planlagt i et drøyt tiår. Planene for marianen er med andre ord kommer langt.

Utvida planer

– NVE skal ta dette videre, for å gjøre modellforsak på prosjektet for å se hvilken innvirkning som skredsikringstiltakene får. Dette betyr igjen at vi får se om vi kan bygge mariaen der vi har tenkt, sier Hansen.

Planene, slik de er i dag, går ut på å etablere et havneområde med marinaen.

– Sørsida av marinaen har vært påtenkt som et svært rimelig område for å etablere et havneområde. Et havneområde gir større synergier enn et havnebasseng gjør alene. Fiskere som skal leie båtplass har fordel av dette, da de kan lagre utstyr. Ikke minst vil sjømatnæringa, som er satsingsområde nummer en for Lenvik kommune, nyte godt av dette. Oppdrettsnæringa har behov for en landbase og en plass for å lagre utstyr. Vi har tenkt å tilby dem å ta del i havneområdet, sier Hansen.

Styremedlem i Fjordgår Marina, Werner Hansen, sier møtet ga forhåpninger om snarlig byggestart. Foto: Linda Pedersen