FINNSNES: Både Sylvi og Åsmund Sæterhaug er fra Midt-Troms. Sist helg var de i Stockholm i Sverige og deltok på det årlige stevnet for Jehovas vitner. Der feiret de også sølvbryllupet sitt.

- Dette er en stor begivenhet og en oppmuntring som jeg absolutt ikke ville gått glipp av, forteller Sylvi til Folkebladet.

Ektefellen, Åsmund, nikker til det.

- Det har ikke vært noe tema for oss å holde oss hjemme, så lenge vi har helsa i behold, skyter han inn.

”Etterlign Jesus”

Temaet under stevnet som samlet bortimot 50.000 medlemmer fra Norden og 100 fra Midt-Troms, var «Etterlign Jesus».

- Med tanke på dette temaet forventet jeg å få en enda dypere forståelse av hva dette innebærer, sier Sylvi og legger til:

- Men jeg forventet også å gå se vårt fantastiske brorskap i praksis.

Og det fikk de, ifølge Åsmund.

- Det å være tilstede gir en god påminnelse om at vi ikke bare er en lokal menighet, men et stort, internasjonalt brorskap, poengterer han.

- Ikke annerledes i dag

I den svenske hovedstaden ble det imidlertid også tid til kos og avslapping.

- Vi har fått masse positiv respons fra lokalbefolkninga her i byen. Vi har kost oss om kveldene og vi har ruslet en del i byen og møtt mange venner. Spist god mat og vært sammen med familien har vi også fått tid til, legger paret til.

Hovedfokuset under helga var uansett programmet i Freinds Arena i hjertet av byen.

- Jesu eksempel og undervisning virker fortsatt i dag, fordi vi mennesker i grunnen ikke er så annerledes enn for 2.000 år siden. Det å etterligne Jesus gir et solid fundament å bygge på, forteller Åsmund Sæterhaug.

50.000 i sølvbryllupet

Paret hadde tilfeldigvis også vært gift i 25 år da stevnet tok sted.

- Du kan gjerne si at vi på en måte hadde 50.000 personer i sølvbryllupet vårt. 50.000 av våre nærmeste venner, slår Åsmund fast.

Jehovas vitner er et verdensomfattende trosamfunn med over 8,2 millioner aktive medlemmer. Flere millioner av disse drar på stevner.

Fylt til randen av Jehovas vitner fra Island, Færøyene, Grønland, Danmark, Sverige og Norge. Foto: Lars Bence