SJØVEGAN: Årets Millionfiskarrangement kan gi muligheter for å sette av penger til fond.

– God magefølelse

Målet er å komme tilbake til en million kroner for sjørret tatt på idealvekt. Men da må penger på bok.

– Vi har ikke tallene enda, men jeg har en god magefølelse i forhold til det, sier styreleder Tor-Arne Chruickshank i Millionfisken AS.

Salaks AS garanterte for 250.000 kroner om den største premien skulle gå.

– Dette er jo ikke penger vi får, men vi håper jo at de stiller opp også videre, sier han.

– Spesielt lørdag kveld var veldig bra. Det kan ha vært omkring 3.000 mennesker inne på festivalområde. Det er veldig bra, sier Chruickshank.

Høy puls

En sjøørret på idealvekt kunne gitt en halv million kroner i premie. Årets storpremie måtte halveres fordi forsikringsselskapet Loyds hadde seksdobla forsikringspremien etter at millionen gikk i 2013. Totalt ble det tatt 17-18 sjøørret under årets konkurranse.

– Da vi åpna den første konvolutten så vi at vekta ville bli på mellom en og to kilo. Der hadde vi 12-13 ørreter. Jeg må innrømme at vi hadde høy puls da i forhold til om noen skulle vinne, sier leder av arrangementkomiteen, Ronald Martinsen.

Ledet

NRK-teamet med Rune Gokstad i spissen var på plass. Gokstad fikk sin livs fiskeopplevelse med en torsk på 10 kilo og ei kveite på syv kilo. NRK skal sende en halvtime fra Salangen i en serie om fiskeopplevelser som kommer i 2016.

– Han leda jo konkurransen i 20 minutter da han fikk kveita. Jeg tror dette blir et kjempeartig program, sier Martinsen.

– Jeg er kjempegodt fornøyd med arrangementet. Det gikk rolig for seg. Og de frivillige gjorde en kjempeinnsats, fortsetter han.

Vant bil

Nerdas Jankunas, Sjøvegan, vant 100.000 kroner for torsk nærmest idealvekta på 6,78 kilogram.

En Ford Fiesta gikk til Marlen Hansen Solnes, Lene Olsen, Anniken Sørgård, Dominik Engelbrechter og Tom Christian Hansen.

Bilen selges og pengene deles mellom de fem slik de avtalte før de dro på havet for å fiske sammen.