GIBOSTAD: Selve Gibostadmartnan går i år av stabelen lørdag 8. og  søndag 9. august, men det kan også være gode grunner til å besøke Gibostad dagen før.

– I år er det tredje året vi arrangerer martnapub dagen før, som altså er fredag 7. august. Begge de to første gangene var veldig vellykket med godt oppmøte og stor stemning, så dette vil vi fortsette med, forteller Kato Fredriksen, som har ansvaret for å booke inn musikalske innslag til Gibostadmartnan.

I år har han fått napp i artisten Anniken Høve, som en del sikkert forbinder mest med hennes fjerdeplass i årets Idol på TV2.

Pubartist

– Anniken Høve og hennes band Little Sister skal som vi før har opplyst gjøre en konsert lørdag under martnan, men i tillegg har vi fått både henne og bandet til å opptre på martnapuben fredag, forklarer Kato Fredriksen.

– Hvor holder martnapuben til?

– I lokalene til Gammelbutikken og Gammelbrygga. Det er et konsertsted som alle artistene som har opptrådt der før har rost for sin spesille atmosfære og stemning. Her befinner man seg bokstavelig talt på bryggekanten med den gode lukten av sjø og tjære.

– Hva serverer dere på denne puben?

– Som pub har vi jo rettigheter på diverse drikkevarer, men det vil også bli anledning for en matbit for de som ønsker det. Det er ikke helt fastlagt ennå, men ting som lapskaus og varme pølser pleier å slå an som kvelds- og nattmat, så det  vil nok stå på menyen i år også.

Kato Fredriksen mener at man også har en bra musikalsk meny å by på.

Musikk

– Anniken Høve og hennes band er ypperlige formidlere av store slagere fra 70-tallet og helt fram til vår tid. Men hun har også lovet å fremføre låter hun gjorde i Idol pluss at hun også vil fortelle hvordan det var å være med i Idol.

– Dette høres ut som en konsert for voksne mennesker?

– Ja, men også for unge mennesker såfremt de er fylt 18 år. På grunn av alkoholservering må vi sette denne nedre aldergrensen på arrangementet. Men det er klart at slagere fra 70, 80 og 90-tallet kan være mer kjent for mennesker som har levd en stund. Men vi forventer egentlig mennesker i alle aldre på denne martnapuben.

Kato Fredriksen (th) sammen med Toralf Nergaard promoterer Gibostamartnan. Foto: Reidar Ingebrigtsen