SØRREISA: I dag er det kun lekeapparater som pryder uteområdet ved siden av Sørreisa hotell. Til høsten kan imidlertid også de voksne få flere apparater som de kan boltre seg med.

Planen er nemlig å få på plass en aktivitetspark.

– Næringsforeninga i Sørreisa med daværende leder Gunvald Grønlund i spissen tok for noen år tilbake initiativ til å gjøre noe med parken ved siden av hotellet. Den var nemlig begynt å forfalle ganske så mye, sier seniorrådgiver i Sørreisa kommune, Wigdis N. Andersen.

Det kom inn nærmere 200.000 kroner i tilskudd til prosjektet, som kommunen og næringsforeninga samarbeidet om sammen med Sørreisa turn, Sørreisa O-lag og Sørreisa jæger- og fiskeforening.

Nye midler

Nylig ble det kjent at Sørreisa kommune får 100.000 kroner i tilskudd fra Kreftforeninga til å utvikle aktivitetsparken ytterligere.

– Disse midlene skal brukes til apparater for styrketrening for voksne. Det Kreftforeninga spesielt hadde merket seg med vår søknad var det gode samarbeidet mellom lag og foreninger og kommunen, forteller Andersen.

Allerede er en god del dugnadsarbeid gjennomført. Nå arbeides det videre for å få montert turnapparater for barn og unge, samt styrketreningsapparatene for voksne. Andersen understreker viktigheten av at monteringa må skje på ordentlig vis.

– Jeg tror at vi skal ha det hele klart før 1. september i år, smiler Andersen.

Helårige apparater

Med de seks styrketreningsapparatene som skal monteres i aktivitetsparken, skal man kunne få en allround økt. Apparatene skla kunne brukes hele året.

– På vinterstid også. Kanskje må man måke litt først, men det kan man jo bare ta som ei oppvarmingsøkt, ler Arne Nordby fra Sørreisa kommune.

Det jobbes også for å få på plass flere fasiliteter i området, somskal bidra til friluftsliv. Sørreisa jæger- og fiskeforening håper blant annet å kunne etablere en castingrampe ved fjorden. Det jobbes også med å forlenge gangstien som går langs fjorden og elva.

– Ikke bare er dette et bidrag til folkehelsa, men også til et mer attraktivt sentrum, påpeker Anita Endrestad i Sørreisa næringsforening.

Fornøyd: Wigdis N. Andersen, Gunnar Elvevoll, Trygve Olsen, Helene Aspevoll Lønberg, Arne Nyrdby og Anita Endrestad. Foto: Maria Holm Simonsen