FINNSNES: Under veidriftsvirksomheten til Lemminkäinen ligger brøytekontraktene på og rundt Senja. Kontraktene vil overtas av oppkjøper. KB Gruppen Vest, et datterselskap av KB Gruppen Kongsvinger, er oppkjøper.

Salget er ligger inne til godkjenning hos konkurransetilsynet.

Lemminkäinen rakk en vinter med brøytinga på Senja, før de nå sender ballen videre.

Fem år

Lemminkäinen sikra seg i fjor Senja-kontrakten, som strakk seg fem år frem i tid. Kontrakten, som omfatter 530 kilometer vei, strekker seg ytterligere fire år frem i tid. Lemminkäinen vant kontrakten i fjor med et tilbud på 239,9 millioner kroner.

- Vi er glade for å ha inngått avtale om kjøp av Lemminkäinens veidriftsvirksomhet, og ser fram til å overta både kompetansen og kontraktene som omfattes av denne virksomheten, sier Tore Thorstensen, administrerende direktør i KB Gruppen til bygg.no.

Fornøyd med salg

- Vi er fornøyd med å ha inngått en avtale om salg av veidriftsvirksomheten til KB Gruppen. Lemminkäinen Norge er en av de ledende entreprenørene i det norske markedet, og vi ser fram til å rendyrke og styrke vår posisjon innen asfalt, anlegg, pukk og grus, sier Jan Øyri, administrerende direktør i Lemminkäinen Norge til bygg.no.