BARDUFOSS: Lekkasjer fra forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssens arbeid med et nytt fagmilitært råd forteller at 2. bataljon på Skjold skal flyttes til Setermoen og Skjold leir legges ned. Det framkommer imidlertid ingenting om Ingeniørbataljonens videre skjebne.

Foreløpig er ikke ordfører Helene Rognli bekymret for verken flytting eller nedleggelse, men hun tar sine forholdsregler.

– Foreløpig tar jeg det rolig. Dette er lekkasjer og ingenting er avgjort, men det er all grunn til å ta dette på alvor. Vi gjør det som står i vår makt for å finne ut av hva dette egentlig dreier seg om, sier Rognli.

Fått andre signaler

Rognli hevder hun har fått signaler som ikke akkurat støtter opp om det lekkasjene forteller.

– Forsvarsministeren har ved flere anledninger sagt at tyngdepunktet for Hæren fortsatt skal ligge i Indre Troms, men at det kan forekomme mindre justeringer. Å flytte 2. bataljon er ingen liten justering, men en stor jobb, ikke minst i forbindelse med EBA (eiendom, bygg og anlegg, jour. anm). Jeg har også vært i kontakt med folk som gir et litt annet bilde av situasjonen. Så foreløpig forholder jeg meg rolig. Hadde jeg bodd på Skjold ville jeg ikke startet å pakke i dag, for å si det slik, sier Rognli.

Dramatisk

Men hun akter ikke å slå seg til ro med situasjonen.

– Jeg velger å si at dette er lekkasjer, men samtidig er vi nødt til å forholde oss til hva som sies. Derfor jobber vi med å få oversikt og få verifisert hva som er riktig og hva som er galt, i den grad det er mulig. Hvis dette viser seg å være riktig vil det bli dramatisk for Øverbygd-samfunnet, og da må vi kjempe med det vi har. Men foreløpig føler jeg ikke at vi er der, selv om jeg på ingen måte tror at vi er ferdige med lekkasjene, sier Rognli.

Større budsjett

Rognli er også veldig opptatt av at Forsvaret må få økt sine budsjetter.

– Jeg håper regjeringen, Stortinget lokalpolitikere og folk flest forstår at budsjettene må økes. Hvis ikke vil mye måtte bygges ned. Vi må få en reell økning av forsvarsbudsjettet. Dagens nivå holder ikke, mener Rognli.