BARDUFOSS: Det har vært en god del fram og tilbake, men nå er det klart; byggingen av den vel 2. 000 kvadratmeter store brannstasjonen inne på Bardufoss flystasjon kan starte. Dermed kan de ansatte og flystasjonen snart vinke farvel til den eksisterende brannstasjonen som ble bygd på 1950-tallet.

Det var stor jubel blant de ansatte da stortingsrepresentant Regina Alexandrova (H) tidligere i sommer besøkte stasjonen med gladbeskjeden. Nå er den altså ”konfirmert” av Stortinget.

148 millioner kroner

Den nye stasjonen har en kostnadsramme på 148 millioner kroner. Dette er det samme prosjektet ble stoppet i 2013 på grunn av at anbudene var høyere enn den bevilgede rammen.

Nå skal prosjektet ut på anbud med søknadsfrist i september i år, og Forsvarsbygg regner med at den nye stasjonen skal stå ferdig sommeren 2017.

Rommer alt

Den nye stasjonen blir på drøyt 2. 000 kvadratmeter og skal inneholde blant annet vogn- og vaskehaller, verksteder, lager, kontor- og møterom.

Prosjektet omfatter i tillegg oppstillingsplass for kjøretøyer, veier, vann - og avløp, el- og teleteknisk anlegg og fjernvarme.

Bygget skal ligge inn til flystripa i enden av innfartsveien fra vakta på Fossmoen.

Både personell fra branntjenesten og den øvrige plasstjenesten på flystasjonen skal ha tilhold i den nye brannstasjonen. Vaskehallene vil også bli benyttet av plasstjenesten til vedlikehold og opptining av brøyteutstyr.