FINNSNES: I dag disponerer vakthavende brannsjef i Lenvik en 16 år gammel utslitt Totyota Hiace. Bilen er en tidligere kondemnert postbil som er bygget opp igjen for å fungere som brannvesenets utrykningsbil.

- For å kunne ivareta sikkerheten i tjeneste som vakthavende brannsjef, er det en forutsetning at man disponerer et kjøretøy som er i henhold til dagens sikkerhetskrav, påpeker Smevik, som samtidig ber politikerne bevilge penger til ny, sikker bil.

Lekker olje

For å holde dagens bil EU godkjent, har den blitt påkostet vedlikehold og reparasjoner de siste to årene som tilsvarer det dobbelte av bilens verdi.

- Nå må motor og drivverket renoveres, samt at servo og styring skranter, legger Smevik til grunn i saksfremlegget.

I tillegg lekker bilen en del olje.

- Det må også nevnes at denne Toyotaen ikke er et særlig behagelig utrykningskjøretøy. Den er også langt fra dagens standard hva gjelder personsikkerhet, understreker Smevik.

Bil til 690.000 kroner

Etter siste EU-kontroll å bedømme, har ikke bilen lengre levetid uten store påkostninger. Derfor vil den bli avskiltet innen 30 juni i år.

Rådmannens innstilling er imidlertid at Lenvik kommune anskaffer ny bil til vakthavende brannsjef i Lenvik.

Det med spesialutrustet motorvogn til bruk for brannvesenet med fritak for avgifter med en økonomisk ramme på inntil 490.000 kroner, samt spesialutrustning inntil 200.000 kroner.