SØRREISA: 39,1 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling for Sørreisa kommune, ga til svar at de ville gitt sin stemme til Ap. Sammenlignet med valgresultatet fra 2011 gjør partiet et oppslutningsmessig megabyks - hele 10,8 prosent har Sørreisa Ap økt siden den gang.

– Nå ble jeg nesten litt satt ut her, sier Aps ordførerkandidat Jan-Eirik Nordahl når han får høre resultatet fra meningsmålinga.

– Dette gjør meg både stolt og overrasket – i positiv retning selvsagt. Samtidig, med tanke på hvordan vi føler stemninga der ute blant folk, så var det også forventet, sier Nordahl.

– Det jobbes godt

– Nå er det selvsagt ikke tvil om at vi har en valgvind med oss, men det skal sies at vi jobber veldig godt i Sørreisa Ap, og vi mener sjøl at vi har mange gode saker, sier Nordahl.

– Hva tror du blir viktig i valgkampen?

Åpen for samarbeid

Meningsmålinga, som er gjort av Norfakta for Folkebladet og NRK, viser ikke de store endringene i mandatfordeling i Sørreisa. Den eneste forskjellen er at Ap ”stjeler” ett mandat fra Samlingslista.

– Har dere gjort dere noen tanker om hvem som er aktuelle samarbeidspartnere for Ap?

– Sett på resultatet i meningsmålinga, så ligger det vel av til at du blir ordfører. Hva tror du?

– Det ønsker jeg ikke å forskuttere, hvem som blir ordfører får valget vise, men jeg har stilt med til disposisjon og ønsker å gjøre en jobb for Sørreisa, så hvis folket ønsker det så er jeg klar, smiler Nordahl.

Ap starter opp valgkampen lørdag i forbindelse med torgdagen i Sørreisa.

Ordførerkandidat for Sørreisa Ap, Jan-Eirik Nordahl, syntes det var svært artig å høre at partiet hans fikk en oppslutning på hele 39,1 prosent i en fersk meningsmåling. Her er han avbildet med partikollega og sittende ordfører i Sørreisa, Paul Dahlø. Foto: Maria Holm Simonsen
partibarometer sørreisa