BARDUFOSS: Ordførerkandidat for Ap i Målselv, Nils Foshaug, er storfornøyd. For en fersk meningsmåling gjort av Norfakta for Folkebladet og NRK, viser at Ap i Målselv ligger an til å få hele 47, 6 prosent av stemmene ved høstens kommunevalg. Det er i så fall seks prosent over oppslutningen partiet fikk ved valget i 2011 (41, 5).

Ydmyk

KRAFTIG Ordførerkandidat Nils Foshaug smiler lurt. Ap i Målselv kan gjøre et knallvalg, hvis prognosene Folkebladet presenterer i dag slår inn ved høsten kommunevalg.

Foshaug sier han kjenner at han blir litt ydmyk både på egen og partiets vegne over disse tallene.

– Meningsmåling er meningsmåling, men det er bestandig hyggelig å få slike tall. Det betyr at det per i dag er en stor andel av Målselvs befolkning som mener at Ap og undertegnede kan bidra i politikken i Målselv, sier Foshaug.

Nesten flertall

Hvis stemmegivningen blir slik den ferske målingen viser vil Ap få to nye representanter i kommunestyret de neste fire årene, og går fra ti til 12 representanter. Det er svært nær rent flertall fordi de øvrige partiene samlet ligger an til 13 representanter.

– Det er jo litt spesielt at vi er nær 50 prosent oppslutning, men vi trenger ikke gå lenger enn til Bardu for å finne noe lignende ved forrige valg, sier Foshaug.

– Nasjonale strømninger, en meget god lokal Ap-liste i Målselv og Aps politikk, sier Foshaug.

Ordførerskifte?

Partibarometer for Målselv - juni 2015.