TENNEVOLL: – Det er bare å sette av plass til den 20. juni da vi starter forsiktig opp før den offisielle åpninga på Nesset St. Hans med bål, feiring og prisdryss, sier leder i årets utgave av Lavangsvekka, Geir Ove Mortensen.

Deretter går det slag i slag med kulturvandringer, rullatorløp, eldredag og barnas dag inn mot siste helga i juni der det blir konserter og spennende ting som skjer.

Fornyelser

I år satser vekka også på en del helt nye ting som Funpark for barna ute ved Spar-butikken og NNM i Olabilløp, foto workshop og ølbrygging ved Lauvanger microbryggeri under Reidar Røkenes sin kyndige hånd. En av sponsorene stiller med egen gravemaskin der det blir konkurranse i hvem som mestrer denne best.

– Få med at uten kommunen og god sponsorstøtte fra næringslivet vill vi ikke kunne satse på så gode tilbud under vekka som vi skal få til i år, sier Geir Ove og Kolbjørn.

Ska og soul

Fredagen blir det satt opp et gigantisk festivaltelt mellom kommunehuset og Lauvanger Pub med plass til 7- 800 mennesker for konserter med band som Ska Patrol, landsdelens beste ska-band i følge Mortensen som også er bookingansvarlig.

– De spiller en happy utgave av Bob Marley- musikk og lørdag kommer vår ukronede soul-dronning Marith Endresen med band, sier han. Begge dager kommer Ove-Schei band og avslutter kvelden.

– Etter at folk har fått med seg alskens opplevelser og aktiviteter vil det bli grillet mat å få fra fredag den siste helga og for øvrig via den lokale puben hele uka, forteller han.