BARDUFOSS: Ansettelsesgruppa bestående av ordfører Helene Rognli, varaordfører Bengt Magne Luneng, Steffen Jakobsen (Ap), og to representanter for henholdsvis Utdanningsforbundet og Fagforbundet har avgjort hvem av de tre kandidatene de ønsker skal bli Målselvs neste rådmann. Det etter at de tre kandidatene har vært inne til intervju.

Hvem? Ja, det får kommunestyret vite i neste møte 11. juni. Da legges innstillingen fram fra ansettelsesgruppa.

– Vi har laget vår innstilling og ut fra min personlige vurdering har vi funnet Målselvs neste rådmann, sier ordfører Helene Rognli.

Enstemmig

I følge ordføreren var det liten eller ingen diskusjon om hvem gruppa mener er den beste kandidaten til rådmannsstillingen i den nest største kommunen i Midt-Troms.

– Nei, det var et ensteemig valg uten særlig diskusjon. Vi regner med at vi har funnet kandidaten som kan være med på å løfte Målselv mest mulig. Jeg må si at alle tre kandidatene er svært dyktige og har god innsikt i kommunal virksomhet. Alle tre hadde også svært gode referanser. Men vi må gjøre et valg og det har vi gjort, sier Rognli.

Forslaget fra gruppa var behandlet i administrasjonsutvalget sist torsdag, og også der var det bred enighet om kandidaten.

– Men det er jo ikke sikkert kommunestyret er enige med oss, og hvis det skjer må vi lyse ut stillingen på ny, sier Rognli.

Seks søkere

Hogne Eidissen er i dag rådmann i Balsfjord, og det har han vært i seks år. Stig Arne Holtedahl er kommunalsjef i Målselv, mens Hilde Elisabeth Grønaas er økonomisjef/assisterende rådmann i Lyngen.

I alt var det seks søkere til jobben som rådmann i Målselv etter Rita Johnsen som fratrer i slutten av juli. Hun flytter til Harstad og for å begynne i jobben som kommunalsjef der i løpet av sommeren.

Hvem som eventuelt skal vikariere som rådmann inntil den nye er på plass blir trolig også avgjort i kommunestyremøtet 11. juni.