SØRREISA: Etter forslag fra Ole Koch vedtok formannskapet i Sørreisa sist tirsdag å ta i mot 35 flyktninger i 2016 og 2017. Forutsetninga for å ta i mot så mange flyktninger er at ressurs- og boligsituasjonen er tilfredsstillende, heter det i vedtaket.

Vedtaket ble gjort med tre mot to stemmer. Kommunestyret får saka på sitt bord den 25. juni.

Mindretallet

Mindretallet på to stemte for et forslag fra Samlingslista ved Jørn Lindbøl. Basert på samme forutsetninger som Koch ville Samlingslista legge forholdene til rette for mottak av inntil 15 flyktninger i 2016 og 2017.

– Bakgrunnen for at vi ikke vil ta i mot flere er den økonomiske situasjonen i kommunen. Vi må heller ta oss av dem vi allerede har tatt i mot. Boligmarkedet er også stramt, sier Jørn Lindbøl.

Ole Koch opptrer nå som uavhengig representant i formannskap og kommunestyre, etter at han i et ekstraordinært kommunestyremøte 22. mai bekjentgjorde at han har meldt seg ut av Sørreisa Høyre.

- Må ta ansvar

Koch sier det er på sin plass at Sørreisa nå tar sin del av ansvaret for å bosette flyktninger som har fått lovlig opphold i Norge.

- Vi har tusenvis av flyktninger som har fått opphold i Norge, men som ikke har noen plasser å bo, sier Ole Koch.

Han har tidligere gått på tvers av sitt tidligere lokalparti i flyktningespørsmål. I fjor stemte han i kommunestyret for å ta imot flyktninger, og gikk dermed på tvers av et styrevedtak i Sørreisa Høyre.

Sørreisa har til nå bosatt 15 flyktninger. Det er Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet som har bedt kommunene bosette flere flyktninger med bakgrunn i dagens flyktningekrise, som beskrives som den verste siden 2. verdenskrig.