MOEN: Det vakte politisk bestyrtelse da grunneieren av eiendommen vest for E6 på Andslimoen i fjor plutselig startet å rydde rundt 250 mål av eiendommen for å anlegge blant annet potetland. Sammen med den delen av området som eies av Statskog, er eiendommen for lengst omtalt som selve gullarealet for næringsvekst i kommunen.

Mange politikere har i flere år omtalt det attraktive området som om det var i kommunens eie.

300 dekar

Nå er kommunen i dialog med grunneierne av de to eiendommene med tanke på å få tilgang på arealet som skal inngå i områdereguleringen for Andslimoen. Til sammen er det snakk om rundt 300 dekar.

– Vi har hatt møter og er i dialog med grunneier. Vi ser at dette er en juridisk nøtt som krever ressurser slik at nå kommunen vedtar områdeplanen vet hvilke forutsetninger som ligger til grunn. Det finnes mulighet for ekspropriering, men også at grunneier krever innløsning. Uansett så ligger det mye økonomi i dette, sa rådmann Rita Johnsen til formannskapet i Målselv torsdag.

Legge til rette

– Det er fornuftig at dialogen med grunneier fortsetter slik at vi unngår en ekspropriasjon. Jeg håper vi en dag kan si at vi har ledige arealer. Når vi har sagt ja til at Andslimoen skal være industriområde, så må vi legge til rette for det, sa Edgar Andersen (H).

Formannskapet vedtok at kommunetstyret ber rådmannen og kommunens forhandlingsutvalg fortsetter dialogen med grunneierne med tanke på å få til framtidige frivillige avtaler om avhending av grunn til næringsformål og offentlig infrastruktur.

Kommunen ønsker også å dekke juridisk bistand til bonde Dag Idar Nilsen som eier det største arealet langs E6 på Andslimoen med tanke på framtidig erverv. Nilsen har sagt segh villgi til å diskutere en avtale om opsjon på erverv av eiendom

Før avtaler kan ferdigbehandles må områdereguleringen være ferdig. Denne planen skal bestemme hvor og hvor mye areal det handler om.