FINNSNES: En håndfull ildsjeler gikk i begynnelsen av mai i bresjen for å lufte interessen for å få etablert en svømmeklubb på Finnsnes. Etter et positivt interessemøte er det klart at svaret er ja.

Det synes Ulf Nilsen, en av initiativtakerne, er supert.

– Det har vist seg en veldig god interesse, og det er mange som har meldt at de har lyst til å bidra som instruktører. Det er vi veldig fornøyde med, smiler Nilsen.

Han understreker likevel at det alltid er rom for flere instruktører, dersom det skulle sitte flere der ute som ønsker å bidra.

– Per nå har vi 12 som har sagt at de har lyst til å bli instruktører, og med disse kan vi gi et svømmetilbud til 60-80 unger, sier Nilsen.

- Svøm med oss? Denne gjengen, med flere i ryggen, ønsker å starte en svømmeklubb på Finnsnes. Igang i oktober

Håper er å ha igang et svømmetilbud i starten av oktober. Før den tid må alle instruktører få all nødvendig kursing på plass. Og ikke minst så må Finnsnes Svømmeklubb formelt etableres.

– Nå har vi et interrimstyre på plass, noe som har fungert strålende både i forhold til tilrettelegging og organisering. 4. juni blir det avholdt stiftelsesmøte for svømmeklubben, og der vil det bli valgt hvilket styre som skal sitte.

Stiftelsesmøtet arrangeres i lokalene til Senter for læring og integrering på Finnsnes.

Utvides litt etter litt

– Hvilken aktivitet ser dere for dere i svømmeklubben?

– Det er ikke noe som er fastlagt ennå, men vi regner med at vi åpner for påmelding en gang etter sommerferien. Hvilket tilbud som skal kjøres må vi se på ut ifra påmeldinga og instruktører, men vi regner i første omgang  å drive svømmeskole for barn som kan svømme 25 meter, forteller Nilsen og Heidi Hilmarsdotter Hansen.

De regner med at svømmeklubben med tida vil utvide tilbudet til å gjelde også vanntilvenning og svømmeklubb for barn som ikke kan svømme også.

– Men dette er tilbud som krever med kompetanse.

– Kommer svømmeklubben til å være involvert i noe fritilbud i bassenget?

– Nei, men jeg vet at dette er noe som skal drøftes i Lenvik kommunestyre 25. juni, og jeg er helt sikker på at kommuen finner en løsning for å drive et slikt tilbud, sier Nilsen.