FINNSNES: I utgangspunktet var det forventet at anleggesmaskiner skulle rulle inn for å starte opp arbeidet med å oppgradere Helsesenterveien og Øvre Hamna, samt adkomsten til Finnsnes barneskole, i starten av neste uke. Slik blir det imidlertid ikke. Dette kommer som en følge av at anbudskonkurransen om oppgraderingsarbeidet er avlyst.

Det betyr imidlertid ikke at vegstrekningene er tilsidesatt for oppgradering i all fremtid. Odd Arne Larsen i Multiconsult, som håndterer anbudsprosessen på vegne av Lenvik kommune, opplyser nemlig i et brev til Norvald Jørgensen AS at konkurransen kommer til å bli kunngjort på nytt.

Klaget på tildeling

Det var kun to aktører som kom med tilbud da oppgraderingsarbeidet ble lagt ut på anbud - TP Maskin AS og Norvald Jørgensen AS. Sistnevnte ble tildelt oppgaven, som også innebar å oppgareder i forhold til fjernvarme. TP Maskin AS klaget imidlertid inn avgjørelsen ettersom man mente at Norvald Jørgensen AS ikke oppfylte kvalifikasjonskravene.

Etter å ha vurdert klagen har Multiconsult gjort seg samme konklusjon.

”Det er kun en referanse som viser til fjernvarme. Dette er ikke tilstrekkelig til å oppfylle krav om tilsvarende referanseprosjekt på fjernvarme”, skriver Multiconsult i sin vurdering og viser til at det er nødvendig med minst tre referanser for å tilfredsstille kvalifikasjonskravene.

Annulert

Som en følge av at kvalifikasjonskravet ikke er oppfylt, annuleres avgjørelsen om å tildele oppdraget til Norvald Jørgensen AS. Tilbudet fra bedriften er også av samme grunn avvist.

”Som følge av at Norvald Jørgensen AS blir å avvise gjenstår nå bare ett tilbud. Kun ett tilbud gir ingen konkurranse. I tråd med langvarig Kofa-praksis er manglende konkurranse å anse som ”saklig grunn” for å avlyse konkurransen”.

I utgangspunktet skulle oppgraderingsarbeidet være ferdig innen skolestart 19. august.

Folkebladet har forsøkt å henvende seg til både Multiconsult og Lenvik kommune, men ikke lyktes å komme i kontakt med noen som kan uttale seg om saken.