SALANGEN: Salangen kommune øker mest i omsetning innen detaljhandel i Troms fra 2013 til 2014.  Dette fra 72.259 kroner per innbygger til 75.861 kroner i 2014.

Det er en økning på 3.602 kroner per innbygger fra 2013 til 2014. Ingen kommuner i fylket kan vise til en slik vekst.

- Det viser at Salangen med handelssenteret Sjøvegan styrker seg som handelssenter i en større region. Kun kommunene Tromsø, Harstad, Lenvik og Nordreisa har større omsetning per innbygger enn Salangen i Troms, men ingen har slik økning som Salangen, forteller ordfører Sigrun Prestbakmo.

- Styrket seg

Dette gjør at Salangen puster Nordreisa i nakken som handelssted i fylket hva gjelder omsetning per innbygger.

- Økningen sist år føyer seg pent inn i rekken av år med jevn økning innen handel i Salangen og viser at Sjøvegan over år har styrket seg betydelig, påpeker ordføreren.

- For få år siden var detaljhandelomsetningen både i Bardu og Målselv større per innbygger enn i Salangen, nå har Salangen klart større tall å vise til, legger hun til.

- Viktig

Ifølge Prestbakmo er det en positiv og viktig utvikling som viser at næringslivet i Salangen jobber godt.

-  Og samtidig lykkes med å utvikle Sjøvegan videre som handelssenter. Denne utviklingen er det selvsagt viktig å opprettholde gjennom et godt samarbeid lokalt i utviklingen av Sjøvegan som handelssenter, der både kommune, næringsliv og øvrige aktører er viktige bidragsytere, sier hun avslutningsvis til Folkebladet.