FINNSNES: Feiringa fant sted fredag i forrige uke, nøyaktig to år og en dag etter at Jill Haugen og Siri Ratkje første gangen åpnet dørene til Kozmo.

– Vi startet med å gi tilbud på alle varene i butikken, og så toppet vi det med en motevisning, samt at vi loddet ut vesker til rundt 6.000 kroner til sammen. Vi ønsket å gjøre det slik for å gi tilbake til alle de som har støttet oss gjennom disse to årene, sier Ratkje til Folkebladet.

Rundt 100 mennesker møtte opp for å få med seg arrangementet.

– Vi var litt spente på hvordan det kom til å fungere i og med at det var pinse, men tydeligvis la folk en pitstop innom oss før de eventuelt tok fri – det var artig, smiler Ratkje.

Skal jakte modeller Stort modellbyrå til Finnsnes Elite Model New York skal jakte modeller - på Finnsnes Proffe amatører

11 modeller stilte opp for å vise to antrekk hver under motevisninga.

– Det var folk fra nærmiljøet som stilte opp som modeller, men man skulle tro de aldri har gjort annet enn å gå på catwalken, smiler Ratkje.

Tanken med motevisninga var å vise frem trendene som våren og sommeren byr på.

– Vi fikk veldig mye respons fra folk som mente motevisninga var inspirerende.

Stilfull nyåpning i sentrum FINNSNES: Dørene til Jill Salong og Kozmo ble åpnet tirsdag. Seks millioner

2014 var det første fulle driftsåret for Kozmo AS, og regnskapet som er avlagt for fjoråretviser en omsetning på nesten seks millioner kroner. Det er Ratkje kjenpefornøyd med.

– Vi tar av oss hatten, bøyer oss i støvet og er veldig ydmyke, for det er virkelig ingenting som er selvsagt i denne bransjen. Vi er heldige som har så flotte og lojale kunder, som kommer innom butikken daglig og ukentlig – disse er vi avhengige av, sier Ratkje.

Hun mener også at det er flere og flere nye ansikter som stikker innom Kozmo.

– Jeg er jo sånn at jeg bruker å spørre folk jeg ikke kjenner, og vi har hatt folk innom fra Narvik, Harstad og Tromsø – det tolker jeg som at omegnen blir bare større og større for hvert år som går, noe jeg selvsagt er veldig glad for.

– Hva kommer i fortsettelsen?

– Nå går vi en fint tid i møte med sommer og Finnsnes i Fest, og vi har allerede begynt å snakke litt om ting vi vil gjøre. Vi blir nesten litt for ivrig når vi ser så mye folk, at vi har lyst til å gjøre noe med en gang, men nå skal vi fordøye dette først, og så planlegge aktiviteter for sommeren.