FINNSNES: Det forteller stortingsrepresentant Kjell-Idar Juvik (Ap) etter at forslaget om å endre en del av regelene for bobiler over 3500 kilo og gjøre det mere attraktivt å være bobilturist i Norge kom.

- Forslagene fikk bare Senterpartiets støtte i komiteen, noe som er skuffende da regjeringspartiene med Frp i spissen hadde utrykt stor enighet i forslagene, sier Juvik.

Skal gi innspill til nye bobil-regler 14. april tropper Norsk Bobilforening med lenvikværing Kurt Jensen i spissen opp på Stortinget for å få endret opp i et regelverk de finner dypt urettferdig. - Komme til enighet

Han registrerer imidlertid at regjeringspartiene verken gikk på forslagen eller støttet Aarbeiderpartiets merknader i komiteen.

- Det hadde vert ønskelig at vi kunne ha kvittert ut denne før årets bobilsesong setter inn for fullt, men nå må bobileierne smøre seg med tålmodighet før de får en avklaring på hva flertallet i Stortinget bestemmer seg for, sier han.

Han har likevel forhåpninger om at man vil komme til enighet når regjeringen kommer tilbake til Stortinget med forslagene.

- Men det er synd at man ikke kan gjøre positive vedtak nå, sier Juvik.

- Senja må bli en helårs-destinasjon Først i dag er Nasjonal Turistvei åpen i begge ender. Turistveien er en statlig satsing som er avhengig av økonomien i Troms fylkeskommune. - Likebehandling

Det har vært en stor økning i antallet bobilturister i Norge de siste årene. I dagens regelverk er det strenge forskjeller mellom liten og stor bobil.

- For oss i Arbeiderpartiet er det viktig å legge til rette for likebehandling, samt sende et signal om at vi ønsker denne typen turisme velkommen, fortsetter han.

Arbeiderpartiet har i dag lagt frem et fempunkts forslag i Stortinget for å gjøre det mer attraktiv å være bobilturist i Norge og for å redusere forskjellen mellom små og store bobiler.

Her er forslagene deres:

1. Forenklet EU-kontroll

Stortinget ber regjeringen gjøre endringer for Periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll) for alle bobiler opp til 7500kg, slik at disse behandles likt med personbiler klasse M1.

2. Økt fartsgrense

Stortinget ber regjeringen øke tillatte fartsgrense for alle bobiler over 3500kg opp til 7500kg fra dagens 80km/t til 100 km/t.

3. Billigere bomavgift

Stortinget ber regjeringen endre Bomavgiften for alle bobiler opp til 7500kg, slik at disse behandles likt med personbiler klasse M1og bobiler under 3500kg.

4. Billigere ferjepris

Stortinget ber regjeringen endre fergetakstene slik at Bobiler behandles likt med bil med campingvogn. En løsning kan være en standardsats på 2 ganger taksten for personbil, eller en annen hensiktsmessig løsning for å ivareta forslagstillers intensjon.

5. Endre førerkortklasse

Stortinget ber regjeringen vurdere endringer i Førerkortklasse for bobiler, med sikte på å justere grensen opp fra 3500kg til 4250kg.

Stortingsrepresentant for Ap, Kjell-Idar Juvik.