ISLANDBOTN: Tidligere denne uka ble han tatt ut til Statoils talentsamling i Porsgrunn, og søndag debuterte han for A-laget i 2.divisjon. Det er ingen tvil om at FK Senja har noe virkelig spennende på gang i 16 år gamle Henrik Johnsgård.

- Det var gøy. Det er dette jeg har trent for, sier Senjas gladeste gutt, Henrik Johnsgård, til Folkebladet etter å ha fått sin debut i allnorsk fotball.

16-åringen hadde ikke fått noen beskjed på forhånd om at han skulle debutere, men sier han hadde det på følelsen.

- Jeg hadde det litt på følelsen at det kunne bli debut i dag, men da David (Lundblad) ba meg om å varme opp så dukket det opp noen tanker i hodet mitt. Jeg var egentlig ganske rolig, men da begynte jeg å kjenne det litt i magen, gliser talentet.

Uredd

Johnsgård erstattet Jørgen Møller Martinsen halvveis ut i andre omgang, og markerte seg med både skudd og dribleraid.

- Jeg prøvde bare å glemme nervene og kjøre på. Det er ikke noe å være redd for egentlig. Jeg prøvde bare å gjøre akkurat som jeg gjør på trening, og akkurat som jeg gjør i 4.divisjon. Noen ganger lykkes det, andre ganger ikke. Så enkelt er det, sier unggutten.

Johnsgård fikk gratulasjoner fra bortespillerne etter kampen, og skryt fra sjefen.

- Han ville hele tiden, og er uredd. Han tør å drible og han tør å skyte, skryter David Lundblad.

- Det er naturligvis godt for han å komme i gang, og han gjorde det bra, men vi har ikke sett det beste i Henrik Johnsgård enda, fortsetter Senja-treneren.

Lundblad er klar på Johnsgård fremdeles er en uslepen diamant.

- Det har vært pratet mye om Henrik. Han har fått mye skryt og oppmerksomhet, men vi må ikke glemme at han bare er 16 år og fremdeles har mye igjen å lære. Nå må han jobbe godt over tid, og benytte mulighetene når han får dem, sier Lundblad.

- Skuffende

Selve kampen endte 1-1. Senja havnet bakpå allerede etter fire minutter, men Sondre Flaat utlignet kvarteret før pause. Etter en målløs andreomgang ble det dermed poengdeling. Et rettferdig resultat, mener Senja-treneren.

- Vi har en god del muligheter til å skape sjanser som vi ikke tar vare på. Det var mye pasningsfeil og vi stresser for mye. Det er det som skuffer meg mest, sier Lundblad.

I garderoben etter kampen var det helt stille. Skuffelsen blant spillerne var til å ta og føle på.

- Vi sitter igjen med den følelsen at vi burde ha vunnet denne kampen, sier Fredrik Allertsen.

- Vi produserer mange nestensjanser, men er for sløv på den siste tredelen. Det er skuffende, sier visekapteinen, som måtte vikariere som stopper.