SØRREISA: Det har i lang tid vært kjent at Luftforsvarets stasjon på Mågerø skal legges ned, og at Luftforsvarets kontroll- og varslingsskole skal flyttes fra Mågerø til Sørreisa

Roper hurra for CRC Sørreisa - les saken her.

Tønsberg blad har imidlertid i den siste tiden gjentatte ganger sendt forespørsler til forsvarsdepartementen om hva som skal skje med Mågerø og når.

Fredag fikk de svar fra departementet, skriver avisa i sin papirutgave lørdag.

– For å opprettholde nødvendig omstillingstempo i Luftforsvaret, har Forsvarsdepartementet gitt Forsvaret i oppdrag å legge ned 130 luftving ved Mågerø innen utgangen av 2016. Luftforsvarets kontrollog varslingsskole skal flyttes fra Mågerø til Sørreisa. Programmeringssenteret skal flyttes fra Mågerø til Reitan, men fram mot 2020 skal senteret lokaliseres midlertidig på det mest kosteffektive stedet, heter det i svaret fra forsvarsdepartementet.

Forventer at vedtak ligger fas - les saken her.

Ifølge Tønsberg bladd har det den siste tiden hersket endel tvil knyttet til den operative kontroll- og varslingstjenesten i Luftforsvaret.

Beslutningen som departementet nå har gjort, er imidlertid helt i tråd med tidligere vedtak i Stortinget om at Mågerø legges ned innen utgangen av 2016, og at Sørreisa skal være hovedstasjon for kontroll og varsling i framtida.

Det er også bestemt at Reitan ved Bodø skal bygges ut til å være backup for Sørreisa.