BRØSTADBOTN: Det nye navnet på kafeen er enkelt og greit ”Frk. Nilsen”. Hun jobber for tiden som personlig assistent ved kulturskolen i Dyrøy. Når Cindy Mari Eliassen vil gi seg med «Cindys kafé og pub» tok hun sjansen.

Samme opplegg

– Jeg tenkte at jeg måtte ta de mulighetene som kommer. Og jeg har også ”snust” på dette før. Det ville vært synd om kafeen ble borte, sier hun.

Hun utdanna seg til kokk ved Bardufoss videregående skole i 2006. Noen år jobba hun som kokk til sjøs, i Color Line. Da hun flytta nordover igjen jobba hun som kokk ved Sørreisa sykehjem og som vikarkokk hos Dyrøymat.

– Jeg tenker å kjøre videre med omtrent det samme opplegget som Cindy. Dette er fra før av et godt konsept. Derfor vil jeg holde på det som fungerer og være litt forsiktig med å starte opp med så mange nye ting. Men vi skal få til ei bedre uteservering enn i dag, sier hun.

Pub og kafe

Nilsen skal leie lokalene. Og hun har overtatt alt inventar av Eliassen. Du hun starta opp i desember 2013 satset hun 350.000 kroner. Før Eliassen starta hadde Dyrøyværingene vært uten kafé og pub i flere måneder.

– Økonomien i drifta ser også bra ut. Det blir ikke bare vanlig kafedrift. Jeg kommer til å holde åpen pub en gang per måned, kanskje litt oftere om sommeren. Det blir også temakvelder som Quizkvelder her. Jeg har erfaring med kakebaking, så jeg tar imot bestillinger. Og lokalene kan også leies ut til for eksempel selskaper, sier hun.

Gode kunder

Nilsen forteller også at hun har fått god hjelp av kommunen i forbindelse med etableringen. Hun har søkt etableringstilskudd, men det er ikke ferdigbehandlet. Coop butikken er hennes nærmeste nabo. Men i juni åpner Coop en helt ny Prix-butikk ved siden av Dyrøymat.

– For meg er det litt synd at butikken skal flyttes. Men jeg har mange gode kunder fra Demas og de andre nærbutikkene rundt her. Det kommer også en del fra sykehjemmet hit som kunder, sier hun.

Kafeen har stoler og bord til 45-50 gjester. Og det er laget en egen lekekrok for barna. Eliassen investerte i en helt ny kaffemaskin på kafeen da hun åpnet for halvannet år siden.