FINNSNES: Jimmy Tøllefsen ble gjenvalgt som formann. Han hadde i forkant av årsmøtet ytret ønske om å ikke fortsette som formann i laget.

– Det var ingen som ønsket å overta, og veldig lite oppmøte, sier Tøllefsen oppgitt.

Forandring

– Vi som var der var både enige og uenige, men det er jo få sine interesser som blir ivaretatt. Jeg er jo der for å ivareta mine interesser. Og de som stiller opp ser jo nytten av det, påpeker Tøllefsen.

– Jeg synes jo blant annet at de som går ut i avisa og kritiserer laget bør stille opp.

Et nytt styre ble valgt, og blant annet ble Hans Henriksen fra Botnhamn valgt inn i styret i fiskarlaget.

– Det er jeg veldig glad for, han sitter jo i landsstyret, og jeg ser på han som en stor ressurs. Samtidig viser jo styresammensetningen at det stort sett bare er båteiere som sitter der. De ser nytten av å kjempe for sine ting, påpeker formannen.

– Vi skal prøve å forandre litt, og så skal vi forsøke et år til. Blant annet skal alle kunne tromme i sammen til møte, ikke bare formannen. I tillegg skal alle møter være åpne for alle, også styremøtene, påpeker Tøllefsen.

– Jeg håper at det skal bli bedre.

Informasjon

På årsmøtet var både representanter fra Tromsø, i tillegg til styreleder Kjell Ingebrigtsen i Norges fiskarlag.

– Vi hadde en del spørsmål, blant annet knyttet til omregningsfaktor på torsk og hva firskarlaget gjør. Vi fikk svar på mange småting som vi lurte på, forteller formannen.

De diskuterte også om det lave engasjementet er spesielt for Nordre Senja Fiskarlag.

– Er det vi sliter med her noe som er et problem overalt? Det er det. De fra Tromsø sa at de nesten så større problemer andre steder. Jeg vet ikke om det er samfunnet som er blitt sånn. Kanskje må vi se på andre mulige måter å organisere oss på, sier Tøllefsen.

På landsmøtet til høsten er nettopp denne debatten sentral.

– Det er jo veldig viktig, hvordan vi skal organisere oss for å få mest mulig slagkraft, påpeker formannen.