FINNSNES: Jonatan er elev ved Nordborg ungdomsskole på Finnsnes. Denne uka har elevene i 9. klasse ved skolen utplassering ved forskjellige bedrifter. Men Jonatan ønsket å få med seg en filminnspilling, og tok derfor utplassseringa noen uker tidligere, ved FilmCamp.

– Det var en lærerik og artig opplevelse. Blant annet fikk jeg lære om lyssetting og om hvordan spesialeffekter og visuelle effekter blir gjort.

– Jeg fikk holde på med diverse kontorarbeid og servere kaffe. Jeg fikk være på settet og hjelpe til. Det var det kreative arbeidet jeg likte best. Noe av det mer spesielle jeg fikk være med på var å hente en død elg som hadde vært nedfrossen. Ingen dag var den samme, forteller Jonatan.

Ellers forteller han at det var mye venting der og det kunne fort bli kjedelig men de hadde alltid en måte å holde humøret oppe.

– Er filmbransjen noe du kunne ha tenkt deg å jobbe i?

–Ja, stuntmann og filmstjerne har jeg jo alltid hatt lyst å bli, men ellers kunne jeg ha likt veldig godt å jobbe med det kreative med filmskaping.

Barneskolen

Tula Pauline Soleng er utplasert på Finnsnes barneskole.

– Jeg har fått prøve meg som lærer og første dagen var jeg i 7. klasse og hadde norsk og engelsk med elevene. Jeg har også vært med på hjelpe til på misp som står for minioritetsspråklige.

Soleng forteller at hun trives godt, men hun syntes det var litt lange arbeidsdager.

– Hvilke egenskaper trenger man for å bli lærer?

– Man trenger å være snill, men streng, Man må være flink til å forklare, man må bry seg om elevene og man må være tålmodig.

– Kan du tenke deg å bli lærer?

–Ja, definitivt, svarer hun.

Kulturhuset

Simen Hansen har vært utplassert på kulturhuset. Han har fått hjelpe til med å rigge ned scenen etter 16. mai-arrangementet. Da Folkebladet var innom drev han på og skiftet lyspærer. Han forteller at han trives med jobben.

– Hva synes du om arbeidsmiljøet?

– Digge det, er så rolig og ikke så mye stress, sier Simen.

UTPLASSERT: Simen Hansen er på kulturhuset mens Tula Pauline Soleng får prøve som lærer ved barneskolen. Foto: Mathias Johansen
nille: Kim Aileen Mathisen er utplassert på Nille i arbeidsuka. Foto: Mathias Johansen
FOLKEBLADET: Mathias Johansen trives godt med å jobbe som journalist i Folkebladet. Foto: Vidar Bjørkli