GIBOSTAD: Det er linja Teknikk og industriell produksjon (TIP) som står bak arrangementet, og faglærer Sverre Nordmo skryter av innsatsen til elevene.

– Dette er elevenes dag, og det er de som er i fokus. Det er de som har skrudd motorene fra hverandre, og satt de sammen igjen. Vi lærerne har bidratt og rettledet, men det er de som ordner det meste denne dagen, påpeker han.

Elvenes dag

I år blir det oppstart av alle ni motorene som elevene har skrudd på dette skoleåret. I tillegg vil det bli utstilling av biler, motorsykler, snøscootere og quiz, for å nevne noe.

– Elevene har hatt kontakt med blant annet Gammelhorken for å få de til å komme å stille ut biler. I tillegg kommer det et par Ford Mustanger, og så kommer Harald Nygård med Lamborghinien sin, akkurat som i fjor, påpeker faglæreren.

Han er klar på at motorbrøl-dagen har vært en stor suksess siden den ble lansert.

– Det har vært en suksess fra første gang, og som har gjentatt seg år etter år. Det har nesten blitt et begrep, påpeker Nordmo.

Fenger

– Elevene vet om det når de begynner her, og jeg har også hatt lærere fra flere ungdomsskoler som har ringt å spurt om vi kan hjelpe til med skyss, fordi det er så mange av deres elever som ønsker å komme denne dagen, legger han til.

Og arrangementet er ikke mindre populært hos elevene som står bak motorbrøl-dagen.

– Grunnen til at vi kjører prosjekt og fordypning, og bruker Volvo-motorer til å skru på, er at det er det som fenger ungdommen. Når du spør elevene som kommer hit hvorfor de søkte seg til TIPP på Gibostad, så svarer de at det er fordi vi holder på med Volvo-motorer, avslutter faglæreren.

Motorbrøl-dagen er åpen for alle som ønsker å delta, og går altså av stabelen torsdag 28. mai.