BUKTAMOEN: Statoil-stasjonen midt i krysset til alle steder, eller gullkrysset som tidligere ordfører i Målselv Viggo Fossum kalte det, på Buktamoen hadde et godt år i fjor. Buktamoen veiservice eller Statoil Buktamo hadde en omsetning på 94,5 millioner kroner og nærmer seg 100 millioner i omsetning. Omsetningen er også den høyeste innehaver og daglig leder Svein Arvid Jensen noen gang har hatt. Da må man jo være fornøyd.

Driftsresultatet endte på ganske nøyaktig to millioner kroner, 1,2 millioner kroner mer enn i 2013.

– Ja, jeg er fornøyd. Nå er det drivstoff og det høye volumet som gjør at vi har en så stor omsetning, sier Jensen.

For per liter drivstoff tjener ikke Jensen og Buktamoen veiservice rare pengene, men når det kommer opp i et slikt volum som det stasjonen på Buktamoen har, så blir det litt penger av det.

Det viser også årsresultatet som endte på pene 1,6 millioner kroner i pluss. En oppgang på 867. 000 kroner fra 2013.

Beliggenhet

Jensen har ikke noen problemer med å være enig med Viggo Fossum i at Buktamoen er gullkrysset i Midt-Troms.

– Nei, det er ikke tvil om at beliggenheten har mye å si for omsetningen vår. Alle kjører jo gjennom krysset. Bilister som kommer sørfra kjører ikke om Andsvatnet for å komme til Finnsnes og Senja. De kjører om Buktamoen. Beliggenhet og det faktum at vi har mye plass rundt oss og døgnåpen stasjon har også mye å si for omsetning og resultat, sier Jensen.

Romslig tomt har gitt bussholdeplass rett utenfor døra og stor plass til vogntog. Det gir også penger i kassa.

Tjener på brannen

Det er heller ingen tvil om at stasjonene har tjent på at Buktamo Kro brant ned i november i fjor.

– Vi merker et betydelig økning i matsalget vårt på grunn av at kroa er borte. I tillegg merker vi det også at bussholdeplassen ble flyttet fra kroa og inn til stasjonen vår. Alt dette påvirker resultatet, men det er ikke tvil om at det er volumet i drivstoffsalget som sørger for den store omsetningen. En tid var jo bensinprisen oppe i over 16 kroner. Med stort volum gir det økt inntjening, sier Jensen.

Mer tungtransport

Jensen merker også en betydelig oppgang i tungtransporten.

– Det fraktes mer og mer varer med tungtransport, og det merker vi godt, sier Jensen.