FINNSNES: I fire år har Anne-May Johansen vært ansatt i Lenvik kommune som informasjonssjef. Nå skal hun ikke bare bytte arbeidsplass, men også by.

I august flytter Johansen til Tromsø for å starte i jobben som kommunikasjonsrådgiver for matforskningsinstituttet Nofima.

- Jeg ser veldig fram til å jobbe i en utrolig spennende og framtidsrettet bedrift, og gleden er stor med tanke på å ha et faglig kollegium, sier hun.

- Stor sorg

Samtidig er det ifølge henne med stor sorg at hun forlater Lenvik kommune og jobben hun fortsatt har i dag.

- Jeg kommer til å savne kollegene mine. De er en flott og dedikert gjeng. Jeg blir også å se tilbake på det gode samholdet, ikke bare på rådhuset, men i hele Lenvik kommune, forteller hun.

For Johansen har de fire siste årene vært lærerike, utviklende, spennende og interessante, ifølge henne selv.

- Man skal ikke stikke under stol at det har vært turbulente tider for Lenvik kommune i det siste. Men det er en gjeng med tøffinger som jobber her og vi har vokst på å takle motgang sammen. Personlig har jeg stor respekt for rådmann Margrethe Hagerupsen, som har en arbeidskapasitet og et hjerte for jobben og kommunen sin, som jeg aldri har sett maken til, sier hun.

- Har det vært ufortjent mye motgang?

- Alle gjør feil. Folkebladet, jeg, og mannen i gata gjør feil. Vi i Lenvik kommune har også gjort feil, men vi har lært fryktelig mye av det vi har vært gjennom. Samtidig har vi kommet styrket ut av det, svarer hun.

- Det oppleves negativt når man gjør en menneskelig feil uten noe slags overlegg eller ønske og blir framstilt som udugelig, legger hun til.

Samtidig har hun lyst til å understreke at det i «hennes tid» har skjedd utrolig mye spennende, positivt og utviklende i Lenvik kommune.

- Vi har fått bygget en ny, moderne og framtidsretta ungdomsskole til ungdommen i Lenvik. Kunnskapsparken på Finnsnes syder av liv og utvikling. Vi har fått være med på å legge til rette for utvikling av sjømatnæringa, industri og handel  i bygd og by. Og mye mer. Lenvik er rett og slett en flott kommune å både bo og jobbe i.

- Skal formidle

Den nye arbeidsplassen til Johansen vil være mer spesifikk enn den hun har i dag.

- Å kommunisere skriftlig, som jeg kanskje synes jeg er best på, vil bli flittig brukt i den nye jobben, sier hun.

Johansen skal nemlig formidle og tilgjengeliggjøre forskning på mat.

- Det er ei stadig økende verdensbefolkning som skal mettes. Man må gå nye veier for å nå det målet. Hvert år er det mellom 500 og 600 forskningsprosjekt Nofima gjennomfører. Disse skal jeg formidle og gjøre tilgjengelig for folk flest, sier hun.

Johansen jobbet 21 år i Folkebladet før hun begynte som i Lenvik kommune.

For fire år siden i august, gikk Anne-May Johansen fra Folkebladet til Lenvik kommune. Her er en faksimile fra den gang. Foto: Folkebladet
Dette vil fra og med august bli Anne-May Johansens nye arbeidsplass. Foto: Lidunn Mosaker Boge